'osobni pečat' poklonima

Bivši ministar Pavić prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog afere 'parfem'

28.07.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je HRT-u da su jučer dobili prijavu protiv bivšeg ministra Marka Pavića zbog slučaja parfem, odnosno zbog kupovanja parfema i vina na račun Ministarstva. Nakon što prikupe svu dokumentaciju, odlučit će je li bilo sukoba interesa.

Inače, na dnevnom redu 92.-e sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našla su se isključivo pitanja dužnosnika, većinom novih saborskih zastupnika, o tome jesu li zastupničke spojive s njihovim ostalim dužnostima, javlja HRT.

Nakon konstituiranja novog saziva Sabora u Povjerenstvu očekuju sve veći broj takvih upita s obzirom na to da zastupnici imovinsku karticu moraju ispuniti u roku od 30 dana.

'Ono što je dobro jest da očito postoji ta svijest da određena pitanja trebaju razriješiti prije nego što stupe na dužnost, odnosno u trenutku kad stupaju na dužnost i vjerujemo da ćemo u ovom sad periodu sljedećih mjesec, mjesec i pol, kada trebaju te imovinske kartice predati, biti dosta upita i, dapače, pozivamo ih da to što više čine', rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.