stali u andrijevcima

Od Vinkovaca do Zagreba vozili se 19 sati vlakom; putnica opisala što su proživjeli

20.07.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Putnici koji su vlakom u srijedu poslijepodne krenuli u 17.27 sati, a u Zagreb su trebali doći nešto poslije 22 sata, stigli su danas oko 12.30 sati. Putovanje im je trajalo 19 sati

'Krenuli smo iz Vinkovaca normalno, i sve je bilo ok prvih 40-ak minuta putovanja. Negdje prije Andrijevaca uhvatilo nas je nevrijeme, i tu stajemo, malo iza 18 sati', ispričala je za Večernji.hr putnica iz tog vlaka.

Opisuje kako nevrijeme nije izgledalo toliko strašno iako je 'bilo jako puno vjetra i kiše, vidjelo se puno gromova'. S pruge su se u međuvremenu uklanjala stabla i granje. Putovanje su nastavili oko 1 sat u noći, a tada se, kako je ispričala, ispostavilo da su bili na 10-ak minuta udaljeni od Slavonskog Broda.

U vlaku nije bilo puno putnika. Dio ih je izišao već na prvom stajanju kod Andrijevaca jer je netko došao po njih, pa su se vratili u Vinkovce.

'Najgore je bilo kada je u vlaku nestalo struje na dva sata', ispričala je.

'Stali smo opet negdje oko Starog Petrovog Sela, tu više ne znam točno na koliko dugo, jer sam polako već spavala', kaže, no čini joj se kako su i tamo stajali najmanje tri do četiri sata. Nakon toga oko 7.30 stižu u Novsku, gdje su čekali na presjedanje u drugi vlak kojim su konačno stigli u Zagreb u 12.30 sati. Oni putnici koji su nastavili za Split i Šibenik prevezeni su zamjenskim mini busom.

Iz Hrvatskih željeznica su se ispričali putnicima navodeći kako je zbog nevremena 'vlak 1840 koji je iz Vinkovaca krenuo u 17.27 sati zaustavljen ispred kolodvora Garčin u 18.45 sati uslijed nestanka napona na kontaktnoj mreži'. U vlaku je bilo deset putnika u vagonu s ležajima.

  • +27
Katastrofalne posljedice nevremena u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

'S obzirom da su i ceste na tom području bile zatvorene, HŽPP nije mogao angažirati zamjenske autobuse, zbog čega su putnici proveli noć u vlaku. Putnicima su bili osigurani obrok i piće', odgovaraju iz HŽ-a na upit Večernjeg.hr.

Dodali su kako je vlak iz Garčina krenuo u 1 sat te se ponovno zaustavio u Starom Petrovom Selu u 2.17 sati zbog nestanka napona u kontaktnoj mreži, a onda vožnju nastavio u 7.34 sata.

'Dio putnika odustao je od putovanja, a šest putnika stiglo je u Zagreb oko 12:30 sati. Po dolasku u Zagreb putnicima su ponovno bili osigurani obrok i piće. Putnicima koji su putovali navedenim vlakom bit će vraćen cijeli iznos karte', kažu iz HŽ-a.