uraganski vjetar

Olujno nevrijeme poharalo Vojvodinu, nema stradalih, štete zbrajaju u Novom Sadu

20.07.2023 u 12:43

Bionic
Reading

U svakoj su ulici u Novome Sadu nastala oštećenja na zgradama, cestama i automobilima od olujnog nevremena koje je u srijedu predvečer zahvatilo Hrvatsku, BiH i Srbiju no nitko u tome gradu nije stradao, javljaju u četvrtak vojvođanski mediji ističući kako će biti održana izvanredna sjednica pokrajinske Vlade

„Mnogi su automobili i dalje pod oborenim stablima, a u pojedinim slučajevima su i bilbordi pali na parkirana vozila“, objavio je portal „021.rs“, i dodao kako je količina oborenih stabala tolika da će radnici gradskog „Zelenila“, vatrogasci i druge službe imati sate i sate posla.

Na ulicama se pored oborenih stabala i granja mogu vidjeti i dijelovi cigli, crjepova, kao i druge stvari koje su pale sa zgrada - od klima uređaja do tegli, a po krošnjama drveća, kao i na zemlji nalaze se dijelovi odjeće koji su vjerojatno odletjeli s terasa, navodi portal.

„Uraganski vjetar na više lokacija čupao je drveće iz korijena i lomio potpuno zdrava stabla“, priopćili su iz novosadske Čistoće i naveli kako je evidentirana šteta na preko 300 lokacija u gradu.

Ozlijeđenih je bilo u Srijemskoj Mitrovici u kojoj je proglašena izvanredna situacija kao i susjednim mjestima Rumi i Šidu, objavila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

Sjednica je zakazana s ciljem da se dobiju prve informacije o posljedicama i procjene nastale štete od velikog nevremena i da se što prije pomogne lokalnim samoupravama da štetu poprave, objavio je predsjednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Tražim da sve službe punim kapacitetima pomognu u saniranju posljedica za što ćemo već od sutra osigurati dodatna sredstva", navodi se na njegovom Instagram profilu.

  • +3
Oluja nevrijeme u Srbiji Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/PIXSELL

Vojvođanski mediji prenose i upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije o mogućim vremenskim nepogodama do 22. srpnja.