orkansko nevrijeme

Gotovo pola Vukovarske županije bez struje; nema kuće koja nije stradala

20.07.2023 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon sinoćnjeg olujnog nevremena stanje u pojedinim stradalim mjestima u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznimno je teško, a oko 40 posto županije je bez električne energije, rekao je župan Damir Dekanić

"Aktivirali smo županijski te gradske i općinske stožere civilne zaštite, djelatnici HEP-a su na terenu, a u pomoć nam je pristigla i Hrvatska vojska", rekao je Dekanić dodajući da je trenutačno nemoguće procijeniti štete osim reći da su goleme te da prerastaju mogućnosti Županije.

Najviše su stradali Babina Greda, Štitar, Andrijaševci, Vođinci, Ivankovo, Stari Mikanovci, Privlaka, Otok i Županja, Cerna, Gradište, Stari Jankovci i Ilok.

"Nema kuće koja nije stradala. Mnogi su ostali bez krovova, a uništena je i druga imovina. Stradali su i objekti javne namjene, kao i gospodarski subjekti. Trenutačno nemamo ni električne energije što nam je i najveći problem", rekao je načelnik Babine Grede Josip Krnjić.

Zatvorena je željeznička pruga Vinkovci – Gunja, kao i državna cesta DC 55 Vinkovci-Županja zbog srušenih stabala na kolniku.

U Retkovcima je vjetar srušio zvonik mjesne crkve.