IZJAVA ZA RTL

Nikolina Brajković o Škorinom odlasku iz Domovinskog pokreta: 'Sve što se piše je neistina'

03.08.2021 u 21:17

Bionic
Reading

Nakon medijskih navoda o tome da je i sama djelomično uzrok ostavke Miroslava Škore na funkciju predsjednika Domovinskog pokreta, oglasila se njegova bliska suradnica Nikolina Brajković. Demantirala je za RTL da je ona bila jedina članica stranke koja je uz Škoru posljednjih mjeseci imala pristup službenim karticama stranke

Domovinski pokret u srijedu je jednoglasno prihvatio neopozivu ostavku Miroslava Škore na dužnost predsjednika stranke te ostavku Darija Žepine na dužnost glavnog tajnika. U međuvremenu je stranku formalno napustila i Škorina sestra Vesna Vučemilović.

Nikolina Brajković na mnogim događanjima uglavnom se pojavljivala uz Miroslava Škoru, izvještava RTL, podsjećajući na pisanje Nacionala prema kojemu joj je Škoro na račun stranke kupovao i skupocjene poklone, pa ga je ona na koncu koštala i karijere.

'Sve navedeno je neistina. Kreditnu karticu u DP-u imao je samo g. Darijo Žepina koji je, uz g. Bubala, jedini odgovoran za financijsko poslovanje stranke. Pogledajte malo i Statut, ulogu glavnog tajnika (Čl. 31) i nadzornog odbora', poručila je Brajković kratko za RTL. 

Po statutu glavni tajnik odgovara za financije, no Dario Žepina - koji je i sam pod istragom zbog prisluškivanja bivšeg savjetnika Predsjednice - poručuje kako je za njega ta priča gotova i da nikad kao glavni tajnik stranke nije imao uvid u račune Domovinskog pokreta.