JOSIPOVIĆ U ZAGORJU

'Na pravom ste putu iako i na pravom putu nije uvijek lako'

12.12.2014 u 14:33

  • +5

Ivo Josipović u Zagorju

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Republike Ivo Jospiović rekao je u petak tijekom boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji kako je ekonomija 20. stoljeća prošlost te istaknuo kako gospodarske reforme mogu uspjeti samo u dobrom društveno-političkom okviru, zbog čega predlaže ustavne promjene.

Vremena nisu laka, ljudi to osjećaju na svojim leđima, ali zbog toga nećemo potonuti u pesimizam, rekao je Josipović u Bedekovčini tijekom posjeta tvrtki 'Zagorki', koja proizvodi kaljeve peći i kamine.

‘Za razliku od drugih koji predlažu da nastavimo istim putem, ja vam predlažem reforme, ozbiljne promjene u političkom sustavu, u izbornom sustavu, promjene koje su okretanje zdravijoj i boljoj ekonomiji. Moramo znati da je ekonomija 20. stoljeća iza nas. Baš kao što ste učinili vi ovdje, moramo se okrenutim novim tehnologijama, novim izazovima, zelenoj ekonomiji, zelenim radnim mjestima, ali i kvaliteti’, rekao je.

‘Drago mi je da ovdje stanuje uspjeh kao u rijetko kojem dijelu Hrvatske zato jer se ovdje planira, jer se uvodi kreativan pristup gospodarstvu, jer se ovdje gradi’, rekao je Josipović i dodao da je Zagorje veliko gradilište čime se ispravljaju neke nepravde koje su ga učinile pomalo izoliranim krajem.

‘Na pravom ste putu iako i na pravom putu nije uvijek lako’, poručio je Josipović, koji u petak u okviru izborne kampanje - koju vodi pod sloganom ‘Pravi put’ - obilazi Krapinsko-zagorsku, a zatim Međimursku i Varaždinsku županiju.

Prije Bedekovčine je u Humu na Sutli obišao radove na rekonstrukciji općinske zgrade, a potom izjavio da je ta općina dobar primjer onoga što Hrvatska treba postati s aktivnim gospodarstvom i otvaranjem novih radnih mjesta te odličnim odnosima sa susjedima u Sloveniji.

‘Kao glavni moto svoje kampanje ističem gospodarske i političke reforme. Najjači instrument koji predsjednik ima je promjena Ustava. Rezultat će biti poboljšanje, a glavne ideje su jačanje demokracije i ozdravljenje gospodarstva’, rekao je.

‘Protukandati pitaju što će nam ustavne reforme kad grcamo u krizi. Ne razumiju osnovnu stvar, a osnovno je da gospodarske reforme mogu uspjeti samo u dobrom društveno-političkom okviru’, rekao je Josipović.

Nakon Bedekovčine posjetio je Zlatar u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je obišao objekt Sokolane, koji zahtijeva hitnu rekonstrukciju zbog urušavanja. Zatim ide u Čakovec i Nedelišće u Međimurskoj te Ivanec u Varaždinskoj županiji.