SABO ZA SKANDAL OPTUŽIO HDZ

'Možda je snimka montirana kod Karamarka i Brkića'

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik navodno je nudio mito vijećnici HDZ-a da prijeđe u njegove redove. To proizlazi iz transkripata i zvučnih zapisa koje je objavio Večernji list, a vijećnica Marija Budimir potvrdila je danas njihovu autentičnost

'Pitam se što još mogu još očekivati od HDZ-a. Sjećate se napada na moju suprugu prije lokalnih izbora. Čak je s njihove strane bilo insinuirano da sam sve inscenirao. Ovaj razgovor između mene i gospođe Budimir bio je prije mjesec dana. Trajao je dva sata, drugi je trajao sat vremena, uvijek se razgovaralo o projektima koje podržava Vlada. Očito je da je onda nakon mjesec dana montaže, možda negdje u središnjici HDZ-a, kod gospodina Karamarka i Brkića, osvanula snimka. Ono što pamtim jest da je u Vukovaru rečeno da Vukovar mora pasti. Pred Vukovarom su mogući lokalni izbori i upravo je sve ovo u cilju da se diskreditira gradonačelnik. Što mogu očekivati sutra – možda neki njihov novi pokušaj, možda neka droga podmetnuta u auto da trebam odgovarati. Ni na koji način nisam počinio ništa što bi bilo protuzakonito i angažirao sam odvjetnike da poduzmu pravne radnje. Siguran sam da je ovo predizborna aktivnost unutar grada Vukovara', rekao je Željko Sabo Večernjem listu

Budimir: Prijavit ću ga nakon godišnjeg

'Odgovorno stojim iza cijele snimke i mislim da u ovom slučaju nisam važna ja ni cijela tužba, nego je najvažnije za javnost što je on izgovorio u cijelom tom našem razgovoru', kazala je za HTV Marija Budimir.

Sabo je ravnateljici Osnovne škole Siniše Glavaševića obećavao da će, ako postane njegova 13. ruka u Gradskom vijeću, dobiti koju god želi funkciju. Znao je da mu, ako SDP ne dobije većinu, potkraj godine prijeti neizglasavanje proračuna i novi izbori za gradonačelnika. U to ime za ovakvo trgovanje imao je navodno potporu nekih članova Vlade.

Budimir je najavila da sve namjerava prijaviti nadležnim institucijama nakon godišnjeg odmora, ne precizirajući kada se prijava može očekivati. 'Moj godišnji je moja privatna stvar. Bit će prijavljeno kad bude trebalo', zaključila je.