POVRATAK KORIJENIMA

Most izvlači tešku artiljeriju: Odbačeni ministri i Petrov izlaze na lokalne izbore!

Bionic
Reading

Most izvlači tešku artiljeriju nakon udarca koji im je u četvrtak nanio njihov donedavni partner Andrej Plenković. Odbačeni ministri te šef Sabora Božo Petrov, koji će također uskoro ostati bez svoje pozicije, izlaze na lokalne izbore i planiraju po županijama nanijeti ozbiljan udarac HDZ-u

Božo Petrov najvjerojatnije će nositi županijsku listu za Dubrovačko-neretvansku županiju u kojoj se Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta, natječe za župana, javlja Jutarnji list.

Informacija je za tportal potvrđena u vrhu Mosta.

'Ozbiljno razmišljamo da izvučemo teško naoružanje i preuzmemo tri županije, a da u Splitu i Zagrebu zaigramo veliku igru', poručuju nam iz Mosta.

Donedavni potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić trebao bi biti nositelj županijske liste u Splitsko-dalmatinskoj i tako podebljati šanse svom kolegi Miri Bulju koji se kandidirao za župana.

Šanse Mosta u Zagrebu, u kojem je kandidat Marko Sladoljev, trebao bi podebljati donedavni ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, čime bi most mogao imati šanse za ulazak u zagrebačku Gradsku skupštinu.

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ući će u lokalnu utrku u svojim Pločama, a smijenjeni državni tajnik Ante Čikotić mogao bi postati kandidat Mosta za splitskog gradonačelnika nakon što je od toga odustao Robert Pauletić.