ŽELI NOVE IZBORE

Petrov otkriva: U siječnju sam ih upozorio na Agrokor, rekli su mi da hiperventiliram!

28.04.2017 u 19:51

Bionic
Reading

Šef Mosta i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov kazao je da je premijera Andreja Plenkovića u siječnju upozorio na probleme u Agrokoru te da mu je tada rečeno da 'hiperventilira i da situacija nije dramatična'. Kazao je također da priželjkuje prijevremene parlamentarne izbore, nakon Plenkovićeva šoua koji je jučer, kako je Petrov kazao, priredio

Mi ćemo napraviti ono što je pošteno, a to je izaći na izbore. Nažalost Plenković je najavio da ima saborsku većinu i ja očekujem da to dokaže', kazao je Petrov za Dnevnik Nove TV.

Tvrdi da su mostovci prema HDZ-u bili uvijek korektni te da je on Plenkoviću tjedan dana prije smjene ministara iz Mosta rekao kakav je njihov stav o ministru financija Zdravku Mariću.

'Nakon toga smo se više puta vidjeli. Čuli smo se sat vremena prije jučerašnje sjednice Vlade, i onda je uslijedio onaj šou', kazao je Petrov.

Na pitanje otkud saborskom zastupniku Mosta Nikoli Grmoji informacija o tome da Porezna uprava nije napravila dubinski nadzor Agrokora od 2007., Petrov je kazao da su tu informaciju dobili temeljem anonimne dojave građana, najvjerojatnije nekog iz samog Agrokora.

'Danas se svi bave pitanjem odakle nam informacija, bitno je govori li se istina ili ne. Mi smo tu informaciju imali prije tjedan dana i priopćili to Plenkoviću. Zašto to nije provjerio?' pita se Petrov.

Tvrdi da je Plenković smijenio Mostove ministre, posebice ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića i ministra pravosuđa Antuna Šprlju kako bi kontrolirao štetu oko istrage u Agrokoru jer je riječ o resorima nadležnim za to.

'Njegove poteze može se protumačiti na takav način. Ja sam u siječnju pokušao upozoriti HDZ na Agrokor. Rekli su mi da hiperventiliram, da se ništa tako ružno ne događa', rekao je šef Mosta.

Negira da je ikada imao povlaštene informacije.

Na pitanje o istupu Vlahe Orepića koji su mnogi protumačili kao poziv na izlazak građana na ulice, Petrov kaže da su ga krivo protumačili.

'Kada je rekao da se narod treba očitovati, mislio je na izbore. Preslagivanje će biti neuspješno, Plenković neće imati više od 75 zastupnika. Izbori su najpošteniji ako građani nagrade HDZ što je izazvao političku krizu i zaštiti ono što se otkriva o Agrokoru, onda OK', zaključio je Petrov.