ČAČIĆ OTPUŠTA U ŽUPANIJI

'Moja škrta duša teško bi podnijela da se toliki novac troši uzalud'

20.06.2017 u 16:42

Bionic
Reading

Varaždinski župan Radimir Čačić krenuo je u novi mandat najavom otpuštanja uljeba. 'Moja škrta duša teško bi podnijela da se toliki novac građana troši uzaludno', kazao je Čačić

Tako će Čačić za svoje volontersko obavljanje dužnosti župana primati polovicu plaće, odnosno naknade, u iznosu od 6800 kuna, a isto tako će polovicu plaće primati i dožupan Tomislav Paljak do završetka svog ravnateljskog mandata u osnovnoj školi, javlja evaraždin.hr

Također će se broj upravnih odjela smanjiti s osam na šest. Radi se praktički o spajanju nekih odjela koji su do sada bili razdvojeni.

Premda se ništa nije govorilo o voditeljima, jasno je da će to značiti i smjene određenih pročelnika. Prema sadašnjem stanju stvari - HDZ i Reformisti podijelit će po tri mjesta pročelnika upravnih odjela, a od sadašnjih pročelnika jedino će ostati pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

No Čačić je najavio i dalja rezanja i to prije svega u broju zaposlenih u Županiji.

'Kad sam odlazio odavde, imali smo ih 67, sad ih je 96, a Međimurska županija ima 45 zaposlenih. Sve je to novac, sve to mi plaćamo - ne bu više tako... sve ono što je politički uhljeb - van, a sve što trebamo unutra, neka bude unutra, ali puno manje. Bolje je imati manje ljudi i bolje ih platiti - i to je sva pamet u prijedlogu o upravnim tijelima', obrazložio je Čačić svoj prijedlog za koji je glasalo 33 vijećnika.

  • +14
Radimir Čačić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja