NEZAVISNI KANDIDAT

Mirko Duspara u utrci za peti mandat slavonskobrodskog gradonačelnika

08.04.2021 u 15:29

Bionic
Reading

Nezavisna lista aktualnog slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare u četvrtak je istaknula Dusparinu kandidaturu za još jedan mandat na čelu drugog po veličini grada u Slavoniji

Ista lista je dosadašnju zamjenicu gradonačelnika Slavonskog Broda Teu Tomas istaknula kao kandidatkinju za županicu Brodsko-posavske županije.

Dusparina nezavisna lista trenutno je druga po snazi politička opcija u Brodsko-posavskoj županiji. U slavonskobrodskom Gradskom vijeću, uz podršku SDP-a, ima većinu, a u Županijskoj skupštini je oporba s osam vijećnika.

"Slavonski Brod vodimo 16 godina i vrijeme je da krenemo sređivati stanje i na nivou županije. Iskustvo vođenja Grada dobra je polazna osnova i za vođenje Županije koja je među zadnjima po razvijenosti u Hrvatskoj", rekao je Duspara.

Osvrćući se na protekle mandate Duspara je istaknuo ulaganja u sportske dvorane, prometnu infrastrukturu, zaštitu interesa Grada kroz pobjede u pravnim bitkama za gradska odmarališta na Hvaru i Korčuli.

Za novi mandat Duspara je najavio još jednu pravnu bitku za vlasništvo nad zemljištem u zoni od sportske dvorane Vijuš do plaže na Poloju, zatim ulaganje u gospodarsku infrastrukturu i ekološke projekte.

Na listi budućih projekata je i gradnja gradskog Doma umirovljenika, jer se, kaže Duspara, na mjesto u županijskom čeka deset godina.

Kratko se dotaknuo i protukandidata Dragana Jelića (HDZ), trenutno državnog tajnika u ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

"U Slavoniji je premalo projekata. Jedan od razloga su i pojedinci koji odu u Zagreb i zaborave da dolaze iz Slavonskog Broda. Onda se sjete svakih izbora da bi ovaj posao radili kvalitetnije. Ali ni posao u Zagrebu ne rade kvalitetno", ocijenio je Duspara naglašavajući da se kao neovisni kandidat suprotstavljao i onima koji su utjecajni na nacionalnoj razini, te da je uvijek pobjeđivao.

Tea Tomas ocijenila je kako Brodsko-posavska županija - ne samo da stagnira, nego propada i propušta prilike, a zbog lošeg provođenja politike vladajućih (HDZ), nebrige za mlade, poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike iseljavanje iz godine u godinu sve više jača.

"Brodsko-posavska županija može i mora ići naprijed", rekla je Tomas, a kao motor napretka vidi promjenu u gospodarskoj politici, potpori razvoju poljoprivrede, pomoć umirovljenicima i mladim obiteljima s ciljem podizanja kvalitete života.