LOKALNI IZBORI

Sačić: Moramo! Mi, desno, moramo se pokrenuti i moramo se udružiti

08.04.2021 u 14:42

Bionic
Reading

Koalicijska lista pet stranaka za zagrebačku Gradsku skupštinu: Hrvatskih suverenista, Generacije obnove, Neovisnih za Hrvatsku, Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke predstavljena je u četvrtak, a nositelj Liste Željko Sačić poručio je: Moramo!

"Ako se lijeva koalicija zove Možemo!, naša bi mogla imati slogan Moramo!. Mi, desno, moramo se pokrenuti i i moramo se udružiti. Mi moramo Zagrepčanima pružiti alternativu i mi to znademo", poručio je Sačić na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske skupštine. Rekao je da su oni desno, suvereno i nacionalno orijentirani te da im neće pasti na pamet da podrže da, primjerice, Budimir Lončar bude počasni građanin Zagreba.

Kao najveći problem istaknuo je saniranje posljedica potresa što se, nažalost, u Zagrebu ne rješava na način kako je trebalo, a problemi su i u prometu i gospodarstvu, prezaduženosti Grada, kriminalu i korupciji. Za mlade se obitelji s djecom odvaja minimalno, a stariji članovi obitelji ne mogu u dom umirovljenika ako nemaju osam do 10 tisuća kuna mjesečno, dodao je. Poručio je da Zagreb ne smije biti "pašaluk".

Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović rekao je da, za razliku od mnogih drugih opcija koje bježe od svjetonazora, oni od toga ne bježe. "Na ove izbore izaći ćemo isključivo s Listom baš zbog toga da mimoiđemo festival taštine koji je stalno prisutan u hrvatskoj politici", rekao je i dodao da je u Zagrebu sada već više od 15 kandidata za gradonačelnika pa s Listom idu kako ih nitko ne bi mogao prozvati da su nekom, uvjetno desnom, suverenističkom kandidatu, kojeg zapravo i nema, oduzeli glasove.

Njegov kolega Marijan Pavliček rekao je da su uvijek bili stranka koja okuplja i nudi zajedništvo kako ne bi došlo do cijepanja glasova, pogotovo "na domoljubnom spektru" te poručio da će njihova Lista "časno, glasno i jasno štititi interese malog čovjeka i grada Zagreba".

Bit ćemo najčvršća brana, s jedne strane koruptivno-klijentelističkoj hobotnici koja, nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića, planira samo promiješati karte i nastaviti igrati istu igru sa najvećim lokalnim proračunom u hrvatskoj državi. S druge strane, bit ćemo najčvršća brana pokušaju uvoza radikalno lijeve političke revolucije platforme koju predvodi Tomislav Tomašević, poručio je predsjednik Generacije obnove Frano Čirko. Davorin Karačić iz Neovisnih za Hrvatsku poručio je kako će povezivanje hrvatskih domoljuba tek početi, a da su oni "borci protiv socijalizma, komunizma i komunističkog stanja svijesti koje je, nažalost, u ovoj zemlji poprilično uzelo zamah".