potresom pogođena područja

Šatori umjesto biračkih mjesta: Sessa i Trut o provedbi lokalnih izbora na Banovini

08.04.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa razgovarao je u četvrtak u Jastrebarskom s ravnateljem Civilne zaštite (CZ) Damirom Trutom o organizacijskim i tehničkim pitanjima provedbe lokalnih izbora na potresom pogođenom području Banovine

DIP je, naime, utvrdio da je izvan funkcije 25 biračkih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i da će umjesto njih trebati postaviti šatore sa svom logističkom opremom. Radi se o deset biračkih mjesta u Sisku, sedam u Petrinji te po četiri u Donjim Kukuruzarima i Majuru.

Zaključeno da je će predstavnici DIP-a, Ravnateljstva CZ i nadležnih izbornih povjerenstava tijekom travnja obići sva biračka mjesta na kojima treba postaviti šatore i uz sudjelovanje predstavnika lokalnih jedinica, dogovoriti njihovo postavljanje u tjednu prije izbora.

Predstavnici Ravnateljstva Civilne zaštite su u svom Logističkom centru u Jastrebarskom prezentirali opremu kojom raspolažu, a koja bi se, prema uputama DIP-a, postavila na biračkim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji, a koja su izvan funkcije, priopćio je DIP.