predsjednik nezadovoljan

[VIDEO] Milanović: Prema smrtnosti smo u svjetskom vrhu, neka mi neki stručnjak to objasni

16.06.2021 u 11:24

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti u srijedu u Zagrebu nakon sudjelovanja na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75. obljetnice djelovanja Hrvatskog saveza slijepih

Na početku je govorio o cijepljenju i popuštanju mjera.

'Stvari polako idu u normalu, ne prebrzo, ali iz dana u dan. Mislim da je to u redu, ljudi su se cijepili', rekao je Milanović, pa komentirao Stožer. Predsjednik ima negativan stav prema takvom tijelu i načinu na koji je složeno.

'Da sam sastavljao Stožer, nitko osim ministra zdravstva ne bi bio član stranke', kazao je predsjednik i dodao da se vidjelo da je Stožer donosio odluke u dogovoru s Plenkovićem i HDZ-om. Rekao je da je to vidjelo svako dijete i mišljenja je da se to ne bi trebalo raditi jer se radilo o temeljnim ljudskim pravima. 'To je rađeno na način na koji se nikad ne bi trebalo raditi', rekao je Milanović.

Milanović je istaknuo da smo u svjetskom vrhu prema broju umrlih.

'Imamo dvije tisuće mrtvih na milijun stanovnika, što je svjetski vrh. Njemačka ima tisuću mrtvih, Finska 406, a Švedska koja nije poduzimala mjere - 1400. Neka mi to objasni netko od stručnjaka', kazao je Milanović. Predsjednik je odbio komentirati odluku da se pokrene postupak za sukob interesa protiv Tomislava Tomaševića. Ipak, kasnije je dodao da ne smatra da se radi o sukobu interesa, već o političkoj odluci.

'Njegovo je političko pravo da imenuje Upravu Holdinga, na tome će dobiti ili izgubiti izbore', naveo je predsjednik.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Predsjednika su zamolili da komentira činjenicu da predsjednik Vlade Andrej Plenković nije dva tjedna dao izjavu. Milanović je kazao da mu je život ljepši dok Plenković šuti. Kazao je da šalje svoje suradnike na njega. 'Neka barem šalje lavove, a ne pudlice', kazao je Milanović.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

'Što više šuti, to bolje', kazao je Milanović, dodavši da će se i on moći više baviti drugim stvarima. Požalio se da ministar vanjskih poslova ne radi svoj posao i da je sve morao preuzeti na sebe kada je vodio delegaciju na samitu NATO-a u Bruxellesu. Kazao je da ministar nije ni trebao ići s njim i da i tako ništa ne bi mogao napraviti. Naveo je da ni Angela Merkel nije bila u društvu ministara te da su ministri tamo samo statisti.

'Kao da bi mogao razgovarati s Macronom, ne bi mu se mogao ni približiti', naveo je Milanović, dodavši da bi samo uzeo dnevnicu. Ponovno je upozorio na malu zavjeru koja se pokušala napraviti izostavljanjem Daytona iz završne deklaracije NATO-a.