POLITIČARI ZAPOSJELI LUDBREG

Josipović osjetio dobre vibracije, a Karamarko - buđenje nade

07.09.2014 u 15:14

  • +6

Misno slavlje u Ludbregu

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Bionic
Reading

Ludbreško svetište Predragocjene Krvi Kristove danas su posjetili predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji su sudjelovali u procesiji i misnom slavlju u Zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora, u sklopu obilježavanja svečanosti Dani ludbreške Svete nedjelje

Predsjednik Josipović prije početka procesije novinarima je izjavio da je manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje, kao i današnja Sveta misa, lijep događaj koji ima poveznicu s Hrvatskim saborom i hrvatskom politikom, ali da je to prije svega vjerski i duhovni događaj.

Naglasio je da se dobre vibracije ovdje osjećaju svake godine te da je dobro što se, na neki način, razvija duh tolerancije, ljubavi i povjerenja. Podsjetio je da mu je ovo treći ili četvrti posjet Ludbregu u ovoj prigodi.

I ove godine ispred Hrvatskog sabora, koji je pokrovitelj manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje, u Ludbreg je stigao predsjednik Sabora Josip Leko. Istaknuo je da Hrvatski sabor ispunjenjem svog obećanja da će biti pokrovitelj ove manifestacije, šalje poruku zajedništva, uvažavanja, poštivanja zadane riječi, ali i poruku nade.

'Našli smo se da obilježimo ono što smo obećali i nadamo se da će to vjernici i hodočasnici prepoznati kao potez odgovorne vlasti', izjavio je Leko.

Ocijenio je i da je Hrvatska danas duboko podijeljena zemlja i podijeljeno društvo: 'Razlozi su dvojaki, ekonomski i svjetonazorski. Prisjetimo se onog duha zajedništva i optimizma prije 20 godina, kada je ispunjen zavjet Hrvatskog sabora. Nadamo se da snaga duha i snaga  zajedništva iz tog vremena neće biti zaboravljeni. S ovog mjesta pozivam na suradnju, toleranciju i dijalog kako bismo dragu Domovinu pokrenuli prema napretku i stabilnosti.'

Na procesiji i misi u Ludbregu sudjelovao je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji se pozdravio s predsjednikom te zadržao u kraćem razgovoru.

U izjavi za medije Karamarko je naglasio da je ovo dan koji budi nadu u jednoj lošoj gospodarskoj situaciji i trenutku kada ljudi žive sve lošije. Dodao je da je već nekoliko puta bio u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove i da se ovdje uvijek dobro i ugodno osjeća.