UDAR NA GRADONAČELNIKA

HSLS: Bandić može registrirati patent izvlačenja javnog novca u korist privatnika

01.03.2019 u 13:46

Bionic
Reading

HSLS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Darko Klasić pozvao je u petak gradonačelnika Milana Bandića da 'registrira patent izvlačenja javnog novca iz gradskog proračuna u korist privatnih investitora', te objasni kako je moguće šest milijuna kuna uložiti u zemljišta koja trebaju investitorima, umjesto u ono što trebaju Zagrepčani.

Klasić je rekao da su građani Zagreba već navikli na 'inflaciju Bandićevih obećanja', ne smatraju ih vjerodostojnima, a ozbiljnim presedanom koji može ugroziti financiranje daljnjih gradskih projekata ocijenio je nedavnu odluku Gradske skupštine da Grad tvrtki Stan Špansko u upravnom postupku ponudi naknadu za zemljište.

Uvjeren je da Grad toj tvrtki omogućuje otkup pojedinih parcela, koje naziva 'mrtvim kapitalom' i 'takozvanim viškom' poput zelenih površina uz potok Vrapčak.

'Grad Zagreb je za to iznašao 6.293.965 kuna koei su se očigledno mogle negdje daleko bolje upotrijebiti, jer gradske financije su u problemima i Grad odustaje od mnogih kapitalnih objekata, a ovdje se pogoduje direktno privatnom investitoru', istaknuo je Klasić na konferenciji za novinare ispred Karting centra Zagreb u Španskom, gdje stanovnici Stenjevca traže gradnju bazena.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Vladimir Andrić podsjetio je da je ta stranka još 2011. organizirala akciju prikupljanja potpisa na peticiju za izgradnju bazena u Španskom, koju je potpisalo više od 2000 stanovnika Stenjevca. Rekao je da je od 2013. do 2017. Vijeće gradske četvrti Stenjevec učinilo sve kako bi se napravili svi preduvjeti za izgradnju bazena, nakon što istekne koncesijska dozvola Karting centru.

No, prije dva tjedna Stenjevčani su od Gradske uprave dobili dopis da izgradnje bazena na lokaciji Karting centra Zagreb neće biti, zbog navodno velikih novčanih problema vezano uz istek koncesije s koncesionarom koji je do sada polagao pravo na tu površinu. Iz Gradske uprave tvrde da je preskupa ponuda od oko četiri milijuna kuna kako bi se nagodbom riješio taj sudski spor.

'Dvije tisuće potpisa građana otišlo je u vjetar. Na Stenjevcu nema adekvatne površine dovoljno velike blizu naseljenom dijelu Stenjevca, gdje bi naši građani upražnjavali sportske aktivnosti koje bi bazen donio. Žao mi je da Grad Zagreb nema četiri milijuna kuna za rješavanje ove koncesijske dubioze. Još jedanput zahvaljujemo gradonačelniku na izjavi da će ustrajati na izgradnji bazena, ali još jedanput ga molimo da preispita svoju odluku da se ne da četiri milijuna kuna za rješavanje ovog problema, a da se da šest milijuna i 200.000 kuna za otkup zelenih površina uz potok Vrapčak', naglasio je Andrić.