NUŽNE MJERE ZA KRIZNA VREMENA

Holding svojim menadžerima smanjuje plaće 30-ak posto

27.09.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Kriza u Zagrebačkom holdingu stigla je i do najviših menadžera. Pomoćnici Ive Čovića, predsjednika uprave Holdinga, mogli bi ostati i bez 30 posto plaće

'U nizu mjera racionalizacije poslovanja u Holdingu, koje imaju za cilj smanjenje broja izvršitelja i redukciju materijalnih troškova, uprava je sebi smanjila plaće 10 posto, a isto tako, u pregovorima sa sindikatima dogovorena je redukcija božićnica i bonusa, što će rezultirati uštedama na plaćama zaposlenika. A namjeravamo smanjiti plaće i menadžmentu. Stoga se može očekivati da će se to dogoditi i pomoćnicima' – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik.

Plaće Čovićevih pomoćnika trenutačno mogu biti i veće od njegove, a to je, smatraju u Holdingu, nedopustivo. Tako će im se koeficijenti koji su određeni za vrijeme bivše uprave smanjiti sa 11 na između sedam i osam. Osnovica za plaću iznosi 2.884,87 kuna što znači gotovo 32 tisuće kuna bruto na mjesec. Čović se ne suočava samo s financijskim teškoćama u svojim tvrtkama nego i istragom DORH-a zbog ilegalnih priključaka u podružnici Vodoopskrba i odvodnja, zbog čega je danas bio i na razgovoru kod glavnog državnog odvjetnika. Potvrdio nam je to njegov pomoćnik Pero Kovačević, koji je zajedno s njim stigao u ured Mladena Bajića.