JOŠ NEMA BROJA POTPISA

Narod odlučuje: 'Ili je Grbin velika neznalica ili nas namjerno pokušava kompromitirati'

29.05.2018 u 13:34

Bionic
Reading

Inicijativa Narod odlučuje u na konferenciji za medije osvrnuo se na izjavu potpredsjednika SDP-a Peđe Grbina koji je kazao kako je inicijativa podmetnula građanima dva pitanja u jednom. Još nisi iznijeli podatak o ukupnom broju prikupljenih potpisa

Kazali su kako to nije istina te da su se potpisi o dva referendumska pitanja u sklopu inicijative Narod odlučuje prikupljali u dvije knjige. 'Ili je Grbin velika neznalica ili namjerno pokušava kompromitirati inicijativu Narod odlučuje. Grbin sustavno iznosi ovakve laži. To što se on kasnije ispričao, šteta je već nanesena. On zloupotrebljava medijski prostor kako bi napao inicijativu i građane koji se izjašnjavaju za promjenu izbornog sustava.

Podsjetio je kako se Grbin zalaže i za postrožavanje Zakona o referendumu. Spomeno je i da ministar uprave Lovro Kušćević nije učinio ništa da zaštiti ustavno pravo građana na referendum.

Zvonimir Troskot iz Građanske inicijative Narod odlučuje izjavio je u ponedjeljak da broj potpisa koje je Inicijativa prikupila za referendum u protekla dva tjedna još nije poznat, te je izrazio uvjerenje da su prikupili dovoljan broj potpisa za pokretanje referenduma.

Potpisi se broje i s preliminarnim podacima ćemo izaći za nekoliko dana, rekao je Troskot novinarima.

Podsjetimo, četiri dana prije završetka prikupljanja potpisa, inicijativa Narod odlučuje prikupila je oko 280 tisuća potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

  • +2
Građanska inicijativa Narod odlučuje o ograničavanju prava na referendum Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL