INICIJATIVA NAROD ODLUČUJE

Troskot: Broj potpisa za referendum još nije poznat

29.05.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Zvonimir Troskot iz Građanske inicijative Narod odlučuje izjavio je u ponedjeljak da broj potpisa koje je Inicijativa prikupila za referendum u protekla dva tjedna još nije poznat, te je izrazio uvjerenje da su prikupili dovoljan broj potpisa za pokretanje referenduma.

Potpisi se broje i s preliminarnim podacima ćemo izaći za nekoliko dana, rekao je Troskot novinarima.

On je zahvalio tisućama volontera po cijeloj Hrvatskoj koji su darovali svoje vrijeme i onima koji su donacijama omogućili plaćanje dodatnih mjesta izjašnjavanja birača u Zagrebu, Osijeku, Vodicama i Sisku. Ondje su, i u drugim gradovima, prema Troskotu, gradonačelnici i načelnici "učinili sve da svojim sugrađanima otežaju izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma za pravedniji izborni sustav".

"U situaciji kada su dvije najveće stranke, HDZ i SDP, protiv demokratskog izjašnjavanja građana, a ministar uprave Kuščević nije učinio ništa da sukladno Ustavu i zakonu zaštiti provedbu izjašnjavanja od samovolje lokalnih moćnika, ne čudi da mladi napuštaju Hrvatsku jer ne vjeruju da svojim zalaganjem mogu uspjeti u Hrvatskoj“, kazao je Troskot.

On je upozorio na podatke prema kojima je Hrvatska po indeksu korupcije na 24. od 28 zemalja EU i kazao da je potrebno mijenjati izborni sustav kako bi se promijenio način upravljanju Hrvatskom.

  • +2
Građanska inicijativa Narod odlučuje o ograničavanju prava na referendum Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL