policija iznijela detalje

[FOTO/VIDEO] Otkriveno kako je došlo do strašne nesreće kod Ježeva u kojoj su poginule dvije osobe: Mijenjali gumu u zaustavnoj traci kada je naletio kamion

10.09.2020 u 16:50

Bionic
Reading

Zagrebačka policija objavila je detalje strašne nesreće koja se u srijedu dogodila kod odmorišta Ježevo u kojoj su živote izgubile dvije osobe.

Policija je objavila detalje prometne nesreće u kojoj su u srijedu kod odmorišta Ježevo poginulo dvije osobe. Nesreća se dogodila u srijedu oko 16 sati na autocesti A3, oko tri kilometra nakon Ježeva.

Nesreća se dogodila kada se zasad nepoznati vozač kamiona crnogorskih nacionalnih oznaka, koji je vukao i priključno vozilo i kretao se lijevom trakom u smjeru istoka, prestrojavao u desnu prometnu traku i skupom vozila prošao na dio prometne trake namijenjene za zaustavljanje vozila u nuždi, prenosi Dnevnik.hr

Mijenjali gumu u zaustavnom traku

Nakon toga je prednjim desnim dijelom naletio na stražnji lijevi dio priključnog vozila koje je vukao kamion turskih oznaka, za kojim je upravljao također zasad nepoznati vozač. U trenutku prometne nesreće taj je kamion bio na zaustavnoj traci za nuždu jer se mijenjala guma na priključnom vozilu.

Od siline naleta zapalila su se oba vozila te je kamion s prikolicom odbačen naprijed, pri čemu je naletio na stražnji dio prikolice još jednog turskog kamiona čiji je vozač pomagao vozaču drugog kamiona zamijeniti gumu.

Nesreća na A3 Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatska vatrogasna zajednica

Požar se proširio na automobile, ogradu i travu

Teret svih triju kamiona se od siline udarca rasuo po vozilu, pri čemu je jedna rola bala papira pala na prednji dio automobila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka te je požar zahvatio i stražnji dio automobila.

Osim toga, na rasute materijale naletjelo je vozilo bjelovarskih registarskih oznaka koje se također zapalilo nakon zaustavljanja. Nakon kraćeg vremena požar se proširio na metalnu zaštitnu ogradu i travnatu površinu. Požar su ugasili vatrogasci.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao jedan državljanin iz Crne Gore i jedan iz Turske, a druge osobe nisu ozlijeđene. Lijevi prometni trak kolnika A3, u kojem se strašna nesreća i dogodila, otvoren je za sav promet u četvrtak od 16 sati.

  • +2
Nesreća na A3 Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL