ne smiruju se jučerašnje napetosti

Bulj: Da je Plenković krenuo na Grmoju, ne bi ostao na nogama

17.01.2019 u 11:33

Bionic
Reading

Zbog jučerašnjeg incidenta u Saboru Most je u četvrtak ujutro održao konferenciju za novinare.

Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovio je stav Mosta da su upravo premijer Plenković i Vlada omogućili Srbiji otvaranje pregovaračkih poglavalja iako nisu ispunili ono što je zadano u poglavlju 23, prenosi N1.

"Iz svega se može zaključiti da Vlada radi za srbijanske, a ne za hrvatske interese, jer da je tako hrvatski bi logoraši dobili pravnu zaštitu Hrvatske i postojala bi mogućnost da Srbija isplati odštetu za hrvatske logoraše. A to nije tako. A to sve ne daje pravo da se na onakav način premijer pokuša obračunati sa saborskim zastupnikom", kazao je Petrov i dodao:

"Govorio je stalno da on dominira, a jučer se pokazao da on ipak ima staklenu bradu, jer kad dijelite uvrede onda treba znati i primiti udarac."

Nikola Grmoja je kazao da on stoji iza svoje konstatacije.

"Dobio sam niz poziva hrvatskih logoraša jer sami moraju podnositi tužbe. To se nikako ne može nazvati nego veleizdaja", kazao je Grmoja.

Na pitanje je li previše optužiti premijera da je veleizdajnik, odgovorio je: "Ne, ako sam argumentirao svoju tvrdnju."

"Ta situacija je pokazala da kad pogodite u sridu - da slijedi jedna ovakva nekontrolirana reakcija", komentirala je Strenja Linić.

  • +4
Konferencija za medije MOST-a Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Među, onima koji su stali premijeru na put je i Miro Bulj.

'Jučerašnja reakcija Plenkovića bila je reakcija agresivne, isfrustrirane i nekontrolirane osobe. Pokazao je svojim stavom da nije zreo i ne može voditi hrvatsku Vladu. On je toliko frustriran, kao vol kad ide u kupus. Njegovo ponašanje, kao premijera, ne mogu ni sada shvatiti. Andrej Plenković je pokazao jučer svoje lice, da je nekontrolirana, agresivna i isfrustrirana osoba i nakon svega ovoga trebao bi dati ostavku. Mi smo spasili obraz Republici Hrvatske jer da je premijer krenuo na Grmoju, ne bi ostao na nogama. Bila bi sramota da premijer bude isprebijan od strane jednog zastupnika. Milorad Pupovac u toj situaciji nije smirivao tenzije već je stao na stranu onoga s kojim upravlja iz Beograda. Stao je na stranu Vučića s kojim upravlja s premijerom Plenkovićem', kazao je, prenosi Večernji list, Bulj.