markov trg

Nakon burnog dana u kojem su se gubili živci, Sabor raspravlja o zaštiti potrošača, a Vlada o nacionalnoj sigurnosti

17.01.2019 u 07:07

Bionic
Reading

Nakon burnog dana u srijedu, tijekom kojega je živce prvo izgubio ministar obrane Damir Krstičević, a zatim i premijer Andrej Plenković, Sabor danas nastavlja s radom

Na dnevnom redu sjednice u četvrtak je rasprava o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti potrošača, nakon čega slijedi rasprava o prijedlogu izmjena Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranju terorizma, te o suzbijanju zlouporabe droga.

Izmjenama Zakona o zaštiti potrošača pristupilo se radi njegova usklađivanja s EU Direktivom o nepoštenoj poslovnoj praksi kojima se, među ostalim, propisuje da se obveza isticanja dviju cijena, redovne i snižene, odnosi isključivo na prodaju unutar poslovnih prostorija, a ne i oglašavanje.

>>> Pogledajte trenutak kad se Plenković zaletio na Grmoju

Izmjenama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma predviđeno je da će registar stvarnih vlasnika tvrtki u Hrvatskoj biti javno dostupan.

Na dnevnom redu sjednice Vlade RH je, uz ostalo, Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, Izvješće o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu za potrebe nacionalnih manjina, Izvješće o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2017..

  • +6
Zastupnik SDP-a Gordan Maras bacio je papirnati avion u sabornici Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX