SKROMNA UŠTEĐEVINA OD 200.000 KUNA

'Broševi su bižuterija i ne vrijede ništa'

24.01.2012 u 16:06

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ustvrdila je danas u Saboru kako je 200.000 kuna, koje je prijavila u svojoj imovinskoj kartici, uštedjela od svoje plaće. Navela je i kako, zajedno s majkom koja ima 'relativno malu mirovinu' i sinom koji 'sada radi', živi skromno

Obrazlažući novinarima svoju imovinsku karticu, Jadranka Kosor je istaknula kako je, osim ušteđevine od plaće, iznosu od 200.000 kuna pridonijela i prodaja automobila.

‘Od ušteđevine namjeravam osigurati budućnost svom sinu i riješiti mu stambeno pitanje. Svakako razmišljam da u dogledno vrijeme možda i kupim neki autić za mene’, najavila je Kosor.

U imovinskoj kartici nije navela svoju kolekciju broševa, ustvrdivši kako to ‘nije velika vrijednost’. ‘Moji broševi su bižuterija, tako da to nije vrijednost koju bih morala stavljati u imovinsku karticu i prethodno ih nositi na procjenu. Jedan dio broševa kupila sam na putovanjima u inozemstvu, primjerice - u Turskoj sam kupila tri broša za 15 eura’, rekla je Kosor.

Za svoje brojne broševe kaže kako ‘nisu nikakve, osim simboličke vrijednosti’, no izrazila je i spremnost poslati ih na procjenu vrijednosti ukoliko se to od nje bude zatražilo.

Komentirajući Vladine najave o povećanju PDV-a na 25 posto, ustvrdila je kako će to sigurno izazvati poskupljenja te podsjetila na kritike koje su Vladi u njezinom mandatu upućivali tada oporbeni zastupnici - Milanović, Pusić i osobito Linić - kad su podignuli taj porez na 23 posto.

‘Svaki dan šalju probne balone, pa sutradan izađe Zoran Milanović s glačalom i sve to popegla. Onda ponovno izlaze Linić i Čačić, zbog čega nacija stane na noge, pa Milanović dođe s vrućim glačalom i kaže da toga neće biti. To je loše. Ili ne znaju što rade ili nisu do kraja domislili što je njihov plan’, ironična je bila Kosor.

Predsjednica HDZ-a, ujedno i potpredsjednica Hrvatskog sabora, govorila je i ‘o slanju u povijest’ povlaštenih mirovina već krajem tjedna. ‘Tim zakonskim izmjenama nisu obuhvaćeni svi koji bi trebali biti, jer smatramo da u tu kategoriju mora ući i predsjednik RH. Svi koji su bivši državni dužnosnici moraju imati pravo na mirovinu prema istim uvjetima’, zaključila je Jadranka Kosor.