crkva protiv sindikata

Bozanić: Djeca su prevelika žrtva štrajka prosvjetara

22.11.2019 u 14:25

Bionic
Reading

Predvodeći misu u svetištu Majke Božje Remetske, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić dotaknuo se i štrajka u osnovnim i srednjim školama

Pozvao je na molitvu za djecu i mlade, posebice ovih dana i tjedana, jer, kako je rekao, 'oni su najveća i prevelika žrtva štrajka prosvjetnih djelatnika koji je u tijeku', javila je IKA.

Svetište Majke Božje Remetske od 17. stoljeća službeno se zove Zagovornica Hrvatske, ali je među hodočasnicima, zbog čudesnih događaja koja su kroz povijest razglasila remetsku crkvu i Gospin lik, nazvana i Ljekarna nebeska. Stoga je kardinalova želja da remetsko svetište za Zagreb i Nadbiskupiju bude, kao posebno utočište kod nebeske Majke, mjesto okupljanja bolesnih.

'Crkva danas slavi blagdan Prikazanja Marijina. Danas Crkva slavi Gospu Majku od Zdravlja. Zato smo i danas svi mi ovdje hodočasnici Mariji. U ovu se crkvu uvijek rado dolazi jer je ovdje Majka koja nas sve čeka i prima. Danas njoj želimo otvoriti svoja srca i reći joj ono što nam je na srcu, a znamo što će ona s time učiniti', istaknuo je kardinal na početku misnoga slavlja.