strava u koncertnoj dvorani

SAD kaže da Ukrajinci nisu krivi za masakr, Rusija uzvratila: Kako to znate?

22.03.2024 u 21:43

Bionic
Reading

Savjetnik američkog predsjednika Joea Bidena za nacionalnu sigurnost John Kirby komentirao je napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall kod Moskve

'Zasad nema nikakvih indikacija da su Ukrajina ili Ukrajinci uključen u napad. Pažljivo pratimo situaciju, ali u ovim prvim trenucima vas želim razuvjeriti da je ovo na bilo koji način povezano s Ukrajinom', poručio je.

Na pitanje je li ovo znak stvaranja pukotina u režimu Vladimira Putina rekao je da 'u Moskvi i Rusiji postoje ljudi kojima smeta način na koji Putin vlada zemljom, ali da u ovom trenutku ne mogu povezati to što se događa s bilo kakvom političkom motivacijom'. 'Treba nam više vremena, moramo prikupiti još informacija', istaknuo je Kirby.

Reagirala je i glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova. Rekla je da bi SAD trebao podijeliti sve informacije koje su imali, ako pouzdano znaju da Ukrajina nije umiješana.

'Na temelju čega dužnosnici u Washingtonu usred tragedije donose bilo kakve zaključke o nečijoj nevinosti?', rekla je Marija Zaharova.