koalicija

Batinić: Neovisno o trzavicama oko GUP-a, Vlada je stabilna

12.02.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u srijedu je izjavio da vjeruje, neovisno o trzavicama oko zagrebačkog GUP-a, da je Vlada stabilna, bez obzira na to što je koalicijski partner gradonačelnika Milana Bandića srušio GUP

'Bez obzira na jučerašnje događaje oko zagrebačkog GUP-a, ne vidim zašto bi Vlada bila nestabilna. Vlada funkcionira, veliki su zadaci i izazovi pred njom. Neovisno o ovim trzavicama, mislim da je Vlada stabilna', kazao je Batinić novinarima u Saboru.

Što se tiče napetosti i eventualnom kraju suradnje Bandića i HDZ-a, Batinić smatra da, 'ako govorimo o GUP-u, to je očito okidač', ali, dodaje, ne bi rekao da je kraj suradnje HDZ-a i Bandića. Mislim da su svi u Skupštini odgovorni i da je jasno da još treba razgovarati o GUP-u, dodao je.

Mislim da je dobro da je napravljen odmak i o GUP-u treba razgovarati jer je to ključni dokument koji će definirati Zagreb idućih desetak godina i ne vidim ništa sporno u tome da se još dodatno razgovara o GUP-u. Činjenica je da je HNS natjerao Bandića da čitavu proceduru oko GUP-a provede po zakonu jer je stav naših zastupnika u Skupštini da takav GUP ne možemo podržati, kazao je.

Na pitanje je li Bandić još uvijek poželjan partner za održavanje većine, Batinić je odgovorio da je HNS je ušao u koaliciju s HDZ-om. Gradonačelnik ima priču grada Zagreba, a vjerujem da su njegovi zastupnici jednako odgovorni i savjesni da vode brigu o građanima, smatra Batinić.

Što se parlamentarnih izbora tiče, kazao je da je ova godina izborna i HNS je uvijek spreman za njih, neovisno kada bili.

'HNS je čvrsto građansko-liberalni centar i cilj je da se sve one stranke koje su blizu nama da se okupimo. S kim i kako će se koalirati, o tome ćemo odlučiti i nakon naših unutarstranačkih i parlamentarnih izbora. Mi želimo da Hrvatska ide naprijed, a ne nazad', poručio je Batinić.

Naš izborni sabor bi trebao biti polovicom travnja, kazao je, a na upit očekuje li Blaženku Divjak kao kandidatkinju za predsjednicu stranke, odgovorio je protupitanjem – 'zašto ne?'.