oštećena patria

Banožić iz Petrinje: Šteta na vojnom vozilu je oko 300 tisuća eura, vidjet ćemo tko će platiti

06.03.2023 u 17:26

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u Petrinji na predstavljanju naprednog taktičkog radiouređaja "Takard", koji su domaće tvrtke proizvele po najvišim NATO-ovim standardima, a osvrnuo se i na nedavno oštećeno vojno vozilo

Nakon pet godina razvoja, Hrvatska je vojska dobila napredni taktički radiouređaj "Takard", koji su domaće tvrtke proizvele po najvišim NATO-ovim standardima. Jedinstveni proizvod, koji su uz potporu i u suradnji s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske razvile tvrtke RIZ - Profesionalne elektronike d.o.o., koja je razvila hardver, i Impel Groupa d.o.o., koja je ugradila softver, predstavljen je u ponedjeljak na vojnoj pokaznoj taktičkoj vježbi mehaniziranog voda na poligonu petrinjske Vojarne "Pukovnik Predrag Matanović".

  • +27
Prezentacija upotrebe napredno taktičkog radio uređaja "Takrad" u vojarni u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika

Na predstavljanju novog uređaja bili su ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Ministar Banožić osvrnuo se i na incident kada je u petrinjskoj vojarni oštećeno vojno vozilo Patria.

Banožić kaže da je jedna osoba pod stegovnom mjerom, udaljena je iz službe, a ostali su pod određenim postupcima. Šteta se procjenjuje na 300.000 eura, donosi RTL.

"Želimo s tvrtkom Đuro Đaković vidjeti kroz defektažu što se od postojećeg sustava da iskoristiti, što je točno oštećeno, tako da će taj trošak biti manji", rekao je ministar obrane istaknuvši da će vojno-stegovni dio pokazati tko će platiti trošak.

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika