ĐIHA, ĐIHA

Bandić bi na posao kočijom, a ima Passata od 300 KS

18.02.2014 u 16:27

Bionic
Reading

'U voznom parku Grada Zagreba danas se nalazi 70-ak vozila, među kojima su većinom automobili marke Golf i Polo, a gradonačelnik se vozi u Passatu. Također, u posljednje četiri godine, vozni park smanjen je za dvije trećine', poručio je Miro Laco, pročelnik ureda gradonačelnika upitan da komentira zagrebački vozni park zbog najnovije afere s Vladinim automobilima

Cijeli slučaj komentirao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Kaže kako je njegov automobil star četiri godine i kako ga nema potrebe mijenjati. Aludirajući na izjavu ministra Željka Jovanovića, Bandić je rekao kako će on možda jedan dan doći na posao kočijom.

'Imamo mi u Resniku jednu kočiju pa možda i ja organiziram da dođu po mene u Bužanovu, pa ravno na Radićev trg', komentirao je tu temu u svom stilu gradonačelnik Bandić.

Valja podsjetiti da je prije četiri godine kriza bila aktualna kao i danas, a Bandić nabavio 12 novih vozila, za 3,8 milijuna kuna, a posebno je bila zanimljiva nabavka Passata R36. Iz natječajnih specifikacija bilo je jasno samo da uvjete ispunjava to Volkswagenovo vozilo jer se tražio auto koje ima najmanje 300 KS, postiže brzinu 250 km/h, motor V6 morao je imati zapreminu 3.590 kubika, morao je biti dug točno 4,7 metara, trebao je imati kromirane ispušne cijevi i spušteno podvozje… Cijena mu se kretala tada između 380.000 i 500.000 kuna.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Bandić objasniti novu nabavku vozila kada mu istekne operativni leasing za ova koja Gradska uprava sada koristi.