GEJMING SERVISI

Xbox Live ne radi, Microsoftova podrška moli za strpljenje

29.08.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Microsoftov sustav za online distribuciju igara, igranje u više igrača i pregled multimedije od srijede navečer ima probleme s radom

Xbox Live - Microsoftova usluga za online gejming koja pruža mogućnost igranja milijunima korisnika Xboxa 360 i Xboxa One od jučer je u problemima. Tijekom kasnog popodneva ove srijede Live se doslovno isključio velikom broju korisnika platforme, a prema insajderima - Microsoft navodno ima problema sa samom funkcionalnošću Xboxa Live, od same prijave do regulacije profila i pretrage.

Prema riječima Microsoftove podrške, razvojni timovi i inženjeri aktivno rade na rješavanju ovog problema. Ako se uspijete prijaviti, poteškoće s mrežeom neće utjecati na mogućnost igranja u više igrača. Ako ste se odlučili spojiti na TV usluge ili kupovinu igara na Xbox dućanu, doduše, vjerojatno ćete naići na probleme. Na službenoj stranici u vrijeme pisanja članka još piše da je pristup usluzi ograničen.

Najgora stvar u cijeloj priči je što nikom izvan Microsofta nije potpuno jasno što uzrokuje probleme. Microsoft moli za strpnjenje te obećava da će problem uskoro biti riješen.