odbrojavanje je počelo

Učenici će mu dati ime: NASA čeka najbolji prijedlog za rover iz misije Mars 2020.

29.08.2019 u 10:55

Bionic
Reading

Učenici diljem SAD-a do 1. studenog mogu predati esej u kojem objašnjavaju zašto bi se robotu trebalo nadjenuti ime koje su upravo oni smislili

NASA je prije nekoliko mjeseci najavila kako će novom robotu kojeg planira poslati na Mars ime dati uz pomoć učenika diljem SAD-a, a prema službenim glasilima - natječaj je službeno počeo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: NASA

Učenici diljem Sjedinjenih država NASA-i mogu početi slati eseje u kojima objašnjavaju zašto bi se robotsko vozilo trebalo zvati upravo kako su oni smislili. NASA će radove raspodjeliti prema razredima (K-4, 5-8, 9-12), a pobjednike će birati na temelju prikladnosti, originalnosti i značaja.

Svi zainteresirani učenici od prvog razreda osnovne škole pa do četvrtog srednje moći će svoj esej predati do 1. studenog. NASA će izabrati 52 polufinalista u svakoj skupini gdje će svaki predstavljati svoju državu ili teritorij. Javnost će imati priliku glasati za devet finalista u siječnju iduće godine, dok će robot konačno dobiti ime 18. veljače 2020., godinu dana prije nego što se spusti na površinu Marsa.

PUT U SVEMIR

Pogled iz radionice: Ovako NASA sastavlja robotski rover za misiju Mars 2020.

Pogledaj galeriju