TEHNO SAVJETI

Vrijedi ih isprobati: Znate li za ove manje poznate trikove u WhatsAppu?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 17.05.2022 08:39
  • Objavljeno 17.05.2022 u 06:51
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Amlan Mathur / Alamy / Alamy / Profimedia

Donosimo tri manje poznata trika za WhatsApp koji će vam sigurno biti od koristi

Ako koristite WhatsApp, garantirano imate nekoliko opcija koje koristite svakog dana, no ponekad dobro dođe prokopati po manje poznatim funkcijama i pronaći nekoliko novih. Ovo su manje poznate značajke WhatsAppa koje će svakodnevno iskustvo korištenja učiniti još boljim.

Smanjite potrošnju prometa u WhatsApp pozivima

WhatsAppova opcija pozivanja vrlo je koristan alat koji ne troši puno podataka. Ako baš niste na 'ti' s megabajtima, uvijek možete ograničiti potrošnju odlaskom u Settings>Storage >Data i izborom opcije za štednju, odnosno 'Use less data for calls', čime ćete smanjiti potrošnju podataka tijekom poziva.

Pošaljite transkript dopisivanja putem e-maila

Premda vjerojatno već znate da se vaš razgovor pohranjuje na oblak, postoji šansa da niste čuli za mogućnost slanja e-mailom. Sve što trebate napraviti je otići u Settings > Chats > Chat history i u ovom izborniku za povijest razgovora izabrati kontakt.

Nakon što ste izabrali razgovor, WhatsApp će vas pitati želite li uz tekstualne poruke poslati i datoteke. Nakon što ste obavili izbor, razgovor možete poslati e-mailom, a dobit ćete ga u formatu TXT.

Pogledajte tko je pročitao vašu poruku u grupi

Da vidite tko je točno pročitao vašu poruku, samo je dugo pritisnite i nakon toga birajte meni s tri točkice. U njemu ćete vidjeti listu korisnika razgovora koji su pročitali, kao i one koji nisu pročitali vašu poruku.