TEHNO NAJAVA

[VIDEO] Gejming poslastice: Ove igre želimo zaigrati u siječnju

16.01.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Premda siječanj 2022. predstavlja relativno spor mjesec za svijet videoigara, neki veliki naslovi dolaze na PC, a vlasnici Switcha dobivaju nove Pokemon Legendse

Nakon zimskih praznika, koje su obilježili razni popusti, siječanj je pak obilježila oskudna lista nadolazećih naslova videoigara. Covid je učinio svoje pa je hrpa njih koji su trebali izaći odgođena za neke od nadolazećih mjeseci. Siječanj ipak nije baš potpuno pust. Neki naslovi koje su vlasnici PC-ja čekali dugo vremena konačno dolaze na tu platformu, a predvodi ih novi God of War.

Što se tiče onih iščekivanijih, poput Elden Ringa i Horizon Forbidden Westa, oni su prebačeni na veljaču. S druge strane neke popularnije igre, poput Halo Infinitea i FFXIV: Endwalkera, izašle su u prosincu.

Ovog mjeseca tako ćemo moći zaigrati nastavak indie naslova Windjammers, a on će 20. siječnja sletjeti na PC i ostale platforme. Tu je i THQ-ov Expeditions: Rome, koji će također izaći 20. siječnja. Na koncu, tu je Rainbow Six Extraction, a koji, kao i druga dva velika naslova, izlazi 20. siječnja.

Monster Hunter Rise i God Of War dolaze na PC u siječnju

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Prva velika igra koja dolazi na PC je Monster Hunter Rise, a na računala je stigla 12. siječnja. Premda fanovi željno iščekuju God of War: Ragnarok, God of War iz 2018. konačno će doći na PC 14. siječnja. Oba naslova su, podsjetimo, pripadala ekskluzivnim platformama, što je na koncu jako dobra vijest za sve vlasnike PC-ja.

Novi Pokemoni

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gamefreak, Nintendo

Pokemon Legends Arceus, najveća u cijelosti originalna videoigra u kojoj treneri Pokemona putuju u regiju Hisui, čeka nas 28. siječnja. Premda igra nije u cijelosti otvorena, Legends Arceus nastoji 'protresti' koncept igara s Pokemonima na nekoliko vrlo bitnih načina. Nintendo i Game Freak prije izlaska najavili su nekoliko priča u kojima se prikazuju novi glavni likovi, kao i fakcije poput Ginko Guilda. Jedino što nam preostaje je nadati se da će igra opravdati ambiciozne najave te da će ljubitelji serijala dobiti ono što su tražili.

Uncharted: Legacy Of Thieves dolazi krajem mjeseca

PlayStation 28. siječnja izbacuje Uncharted: Legacy of Thieves za PC i PS5. Kolekcija uključuje unaprijeđene vizuale i nadogradnje za Uncharted 4: A Thief's End i Uncharted: The Lost Legacy. Nadalje, svi koji već imaju verzije za PS4 mogu platiti deset eura za nadogradnju umjesto pune cijene.

Siječanj u znaku zatišja

Kao što to obično ide, svi spomenuti datumi se u nekom trenu mogu promijeniti, no s obzirom na to da smo tako blizu datumu izlaska, to je sve manje izvjesno. Siječanj je, premda sporiji u odnosu na ostatak godine, i dalje mjesec u kojem ćemo se moći veseliti novim naslovima, uključujući neke ekskluzive koje su konačno došle na PC.