NETFLIX GAMING

Netflixovom ulasku u gejming na iPhoneu najveću prepreku predstavlja - sam Apple

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 08.11.2021 10:23
  • Objavljeno 08.11.2021 u 09:26
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznata usluga za streaming neće moći distribuirati igre unutar svoje aplikacije već će morati slijediti Appleova stroga pravila

Netflix je ranije ovog mjeseca službeno ušao u svijet gejminga izbacivši uslugu za distribuciju videoigara na Androidu. Premda Netflix tvrdi da radi na iOS verziji, Bloomberg tech izvještava da pravila Apple App Storea zabranjuju distribuciju softvera putem drugog softvera.

Apple, naime, zabranjuje vanjske aplikacije koje služe za distribuciju videoigara, problem koji je zadesio mnoge usluge poput Xbox Cloud Gaminga, Nvida GeForce Nowa i Google Stadije. Usluge za gejming na Cloudu jedino mogu zaobići dućan ponudom naslova putem web aplikacije - kao što je to već napravio Facebook.

Prema najnovijem članku Power On Marka Gurmana, Netflix će pokušati zaobići pravila i igre učiniti dostupnima unutar aplikacije Netflix, što znači da ćete ih samo moći pokrenuti od tamo. Na Androidu su igre poredane unutar nove kategorije unutar aplikacije ali se preuzimaju putem Google Play Storea, objašnjava Verge.

Premda ovakvo rješenje nije nužno loše, ono također nije idealno kao usluga za distribuciju igara zato jer igrači moraju preuzimati naslove unutar same aplikacije. Zato Gurman tvrdi da će Netflix u nekom trenu morati igre prebaciti na oblak što funkcionira samo na Androidu - na iOS-u će zbog Appleovih pravila igre biti 'nagurane' u web aplikaciju. Čak i ako Netflix odluči prigrliti igranje na oblaku, nismo sigurni kako će ga uvesti u aplikaciju za iOS.

'Apple će morati promijeniti pravila ili napraviti izuzetak za Netflix' rekao je Gurman. 'Ova odluka cijelu premisu uspjeha Netflixovog ulaska u gejming stavlja u ruke Applea - dugoročnog partnera i od nedavno - sve većeg konkurenta'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!