KAUBOJI SE VRAĆAJU

Vestern klasik Red Dead Redemption uskoro dolazi na PlayStation 4 i Switch

08.08.2023 u 13:19

Bionic
Reading

Originalni Red Dead Redemption koji je, podsjetimo, izvorno izašao na PS3 i Xboxu 360, vraća se na konzole (relativno) nove generacije

Sudeći prema službenoj objavi Rockstara, Red Dead Redemption dolazi na Switch i PS4. Rockstar Games je objavio da 'nova konverzija' dolazi zahvaljujući pomoći Double Elevena, kompanije koju su 2009. osnovali bivši zaposlenici Rockstara.

Naslov će izaći 17. kolovoza, više od deset godina nakon dolaska na PlayStation 3 i Xbox 360. Igru je slijedio masivni nastavak, a bila je poznata po kanoski nepovezanom ekspanzijom za jednog igrača pod imenom Undead Nightmare u kojoj glavni lik John Marston kreće u borbu protiv hrpe zombija, objašnjava Verge.

Konvertirani Red Dead Redemption koštat će 49.99 i bit će dostupan putem Nintendo eShopa i PlayStation Storea, dok će fizička izdanja doći 13. listopada. Naslov će podržati nekoliko jezika, uključujući portugalski, ruski i poljski.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Rockstar Games

Premda nije riječ o restauriranoj igri, novi stari Red Dead dolazi u jeku nekolicine drugih uskrsliha klasika, uključujući Dead Space, Resident Evil 4, Advance Wars, Link's Awakening i Final Fantasy VII (čiji nastavak dolazi ove godine), System Shock, The Last of Us i nadolazeći projekti poput Witchera i Super Mario RPG-a.

Naravno Red Dead nije jedina igra koja će uskoro doći iz Rockstara. Prošle je godine proizvođač potvrdio da će Grand Theft Auto 6 zbilja izaći - nakon što su hakeri na internet pustili preko 90 neslužbenih videa.