TEHNO RECENZIJE

Velik ekran, prepoznatljiv dizajn i prihvatljiva cijena: Isprobali smo Huawei Watch Fit 3

20.05.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Huaweijev najnoviji ulazak u područje nosivih uređaja donosi impresivnu kolekciju često traženih značajki

Kockasti pametni satovi su, izgleda, sve popularniji. Najnovija treća generacija Huaweijevog pametnog sata srednje kategorije koristi vrlo popularni kvadratni dizajn. Watch Fit 3 dolazi s dramatično nižom cijenom i baterijom koja traje dugo. Ali krenimo redom.

Impresivna konstrukcija

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju kod Watch Fita 3 njegov je veliki 1,82-inčni AMOLED ekran s maksimalnom svjetlinom od 1500 nita. Ovo znači da smo sat tijekom isprobavanja mogli jasno čitati i po najintenzivnijem svjetlu. Velika kockasta površina također je lijepo poslužila za prikaz teksta koji je jasno vidljiv i pedantno čitak.

Sat je također iznimno lagan. Toliko, štoviše, da smo se često znali naći u situaciji do smo zaboravili da ga nosimo. Što se remenja tiče, uređaj dolazi sa silikonskim solucijama, uz mogućnost nadogradnje na kožni remen. Ekran je ravan, a sat je vrlo tanak te se čini dovoljno čvrstim da izdrži neugodne sudare s okvirom vrata. Također ima IP68 certifikat s otpornošću do pet atmosfera tlaka, što je puno više od našeg planiranog povremenog plivanja i ponekog tuširanja.

Softver i sučelje

Kao i svi pametni satovi, Watch Fit 3 dolazi s impresivnim asortimanom dostupnih modova vježbanja, brojenjem kalorija i drugim fitnes metrikama, uz mogućnost unosa broja kalorija koje ste tijekom dana konzumirali. Uređaj se s telefonom spaja putem aplikacije Huawei Health, u kojoj se može podesiti sve od dodavanja novih lica do uređivanja notifikacija koje želite čitati. Brojač dnevnih kalorija i koraka radi jako dobro, uz vrlo zgodnu opciju izrade personaliziranog coachinga krojenog prema korisničkim potrebama.

Što se lica tiče, zahvaljujući lijepom i prostranom ekranu na njih stane zbilja tona informacija. Kutovi mnogih lica rezervirani su za brzo dostupne komplikacije, a praćenje kalorija koristi vrlo prepoznatljive prstenove, samo u drugoj boji.

Svakodnevno korištenje i nekoliko zamjerki

Područje gdje Watch Fit 3 premašuje neke druge satove je njegova vrlo impresivna baterija. Pametni sat iz Huaweija pokazao se vrlo učinkovitim te je uz svakodnevnu uporabu ispraznio bateriju tek nakon pet dana korištenja. Huawei navodi da može raditi još dulje, no uz Always on prikaz i pojačanu svjetlinu ekrana to se vrijeme očekivano - smanjuje. Pet dana je, tim rečeno, puno više nego što smo očekivali. Sat se puni preko magnetiziranog podloška koji ide u standardni USB-A punjač, uz relativno precizno prianjanje koje se ponekad zna odspojiti ako ne pazite.

Uočili smo par nedostataka, primjerice nemogućnost plaćanja putem NFC-a i manji broj dostupnih aplikacija. Također, vizualni identitet mogao bi se dodatno unaprijediti (dod.ur.).

Sve ostalo, uključujući vrlo impresivnu bateriju i zapanjujući arsenal fitnes funkcija (uz mandatorno praćenja sna), ispunilo je listu stvari koje bismo od ovakve vrste uređaja mogli očekivati.

  • +3
Huawei Watch Fit 3 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Huaweijev odgovor konkurenciji je... prilično dobar

Huawei Watch Fit 3 je više nego impresivan pametni sat. Uz dugotrajnu bateriju, ergonomski dizajn, lijep, prostran i neočekivano blještav ekran, a po predloženoj cijeni od 169 eura, radi se o primamljivom pametnom satu skrojenom za korisnike Androida kojima se ne da svaku večer spajati ga na punjač. Također, Watch Fit 3 može se jednostavno povezati s bilo kojim iOS i Android uređajima (dod.ur).

  • Ime: Huawei Watch Fit 3
  • Ekran: 1,82 inča, AMOLED, maksimalna svjetlina 1500 nita
  • Platforma: Harmony OS 4.2.0
  • Baterija: 400 mAh, 5 dana između punjenja
  • Cijena: 169 eura
  • Ustupio: Huawei