gejming na najjače

Uskoro počinje najveći InfoGamer ikad, pobrojali smo što vas sve čeka

12.11.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Reboot InfoGamer 2018. održavat će se od 21. do 25. studenog na Zagrebačkom Velesajmu, a što sve donosi pročitajte u našem pregledu

Već poznati sajam posvećen digitalnoj zabavi vraća se i u 2018. te bi mogao biti najbolji dosad. InfoGamer će trajati pet dana (21. do 25. studenog) te će se odvijati u još većem broju hala Zagrebačkog velesajma nego prošle godine.

Gejming sajam u organizaciji Reboota do danas je prerastao neke od najutjecajnijih europskih konkurenata te se svrstava među najveće na svijetu. Ove godine organizatori očekuju više od 80.000 posjetitelja koji će iz prve ruke posvjedočiti brzorastućoj industriji digitalne zabave. Na sajmu će, među ostalima, svoje naslove i proizvode predstaviti Activision Blizzard, Sony PlayStation, Sqaure Enix, Konami, Microsoft XboX, Ubisoft, Asus, HP, AOC i MSI. U ponudi su trenutno dvije vrste karata - jednodnevna s jednokratnim ulaskom po cijeni od 50 kuna i petodnevna po cijeni od 100 kn.

Esportovi

Reboot InfoGamer će u 2018. također biti mjesto održavanja velike završnice regionalnog esport natjecanja A1 Adria Liga powered by ESL koja u drugoj sezoni donosi velike finalne okršaje najboljih momčadi iz regije, a pred tisućama posjetitelja igrat će se Counter Strike: Global Offensive i League of Legends. Kao posebna atrakciju sajma ove godine po prvi puta najavavljena je velika Fortnite Arena u sklopu koje će se na 32 vrhunska gaming PC-ja, a svaki dan natjecatelji moći okušati u ovoj iznimno popularnoj kompetitivnoj videoigri.

Nezavisni gejming developeri se vraćaju

Reboot u sklopu sajma InfoGamer organizira i Indie Games Festival u sklopu kojeg će ove godine svoje projekte izlagati više od sto indie developera iz cijelog svijeta. Ponovno očekujemo još veći broj predstavljanja sve ozbiljnijih i usmjerenih regionalnih edukatora koji se bave usmjeravanjem mladih ljudi k zapošljavanju u jednoj od najbrže rastućih kreativno zabavnih industrija današnjice – games industriji, što će ponovno biti jedna od vrućih tema sajma.

Sve je stvar zajednice

Reboot organizira i community event koji će se događati tijekom vikenda a okupit će najveća community imena iz domene gaming video blogginga, streaminga te youtubinga kao i nekoliko velikih međunarodnih gostiju!

Sajam će se održati u osam paviljona (7, 8, 8a, 9, 10, 11a, 11c, 11d) na površini većoj od 20 000 kvadratnih metara izložbenog prostora na kojem će se predstaviti više od dvije stotine izlagača, a biti će igrivo čak više od 800 igraćih jedinica te deseci VR uređaja i gadgeta iz hardverskog svijeta.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju

Manji redovi i manje živciranja

Jedna od najvećih prošlogodišnjih zamjerki vezanih uz sajam bili su ogromni redovi, pogotovo tijekom vikenda. Reboot je obećao da će u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom 'maksimalno utjecati na to da se bolje organiziraju ulazi i izlazi sa sajma te smanje gužve i ograniče dnevne količine ulaznica'.

Više informacija o događaju možete pronaći na web stranicama Reboot InfoGamera.

  • +10
Reboot Infogamer 2017 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina