PRIČA SE

Uskoro bi Googleov top model smartfona mogao dobiti jeftinije izdanje

21.01.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Pixel 4a mogao bi ponuditi brojne značajke i mogućnosti Pixela 4, ali po značajno nižoj cijeni

Priča se kako u Googleu rade na novom smartfonu, nazvanom Pixel 4a, koji bi trebao biti jeftinije izdanje top modela Pixel 4.

Službena potvrda ovih glasina još nije stigla, ali je Mario Queiroz, Googleov direktor koji je bio šef odjela za Pixele prije no što je nedavno promoviran, rekao kako namjerava značajke top modela smartfona nuditi u jeftinijim uređajima.

VIRTUALNA MENAŽERIJA

Patite za Tamagotchijem? Pogledajte naš izbor mobilnih igara s virtualnim ljubimcima

Pogledaj galeriju

Početna cijena modela Pixel 3a je 400 američkih dolara, otprilike upola manje od modela Pixel 4. Slično je i s većim modelima - Pixel 3a XL košta 480 USD, Pixel 4 XL 900 USD.

Evo što se dosad moglo čuti o modelu Pixel 4a.

Vjerojatno će izgledom biti nalik Pixelu 4, sa zaslonom dijagonale 5,7 ili 5,8 inča (14,4 ili 14,8 cenimetara) i četvrtastim modulom za kameru straga. Samo jednu, za razliku od dvije u Pixelu 4.

Čini se kako neće imati sve značajke kamere kojima Pixel 4 raspolaže, ali bi mogao dobiti najvažnije, poput primjerice noćnog načina rada.

Mogao bi imati tanak obrub oko cijelog zaslona i izrez za kameru na njemu, po čemu će se razlikovati od Pixela 4.

Kućište će vjerojatno biti plastično, ne stakleno, dok bi se na stražnjem dijelu mogao naći i čitač otiska prsta, što Pixel 4 nema. Naime, taj se model oslanja na prepoznavanje lica i tehnologiju Motion Sense za otključavanje uređaja.

Pixel 4a mogao bi također biti jedan od sve rjeđih pametnih telefona s audio ulazom za slušalice. U prodaju bi mogao krenuti tijekom proljeća, moguće u svibnju, piše Business Insider.