PROMJENA NA VRHU

Samsung ima novog direktora zaduženog za smartfone, evo tko je on

21.01.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Na čelo odjela za pametne telefone došao je direktor poznat po agresivnom rezanju troškova i voljan prepustiti proizvodnju uređaja nekome drugome ako će to Samsungu donijeti prednost u odnosu na jeftinije konkurente

U Samsungu su imenovali novog direktora odjela za pametne telefone. Tu je poziciju Roh Tae-moon, dosadašnji direktor razvoja u istom odjelu, preuzeo od DJ Koha.

Preostala tri glavna izvršna direktora zadržali su uglavnom svoja dosadašnja radna mjesta. Kim Ki-nam i dalje je dopredsjednik te južnokorejske korporacije i direktor odjela za poluvodiče, Kim Hyun-Suk vodi odjel potrošačke elektronike, a DJ Koh odjel za mobilne uređaje.

bogati i uspješni

Od Melinde Gates do Mirande Kerr: Tko su i čime se bave žene i muževi nekih od najmoćnijih ljudi informatičkog svijeta

Pogledaj galeriju

Roh je veteran industrije mobitela. U Samsungu je od 1997. godine. Prošle godine promaknut je nakon što je odradio solidan posao postavljajući na noge seriju pametnih telefona Galaxy Note i stabilizirajući ju nakon fijaska prije nekoliko godina.

Poznat je po tome što je sklon agresivnom rezanju troškova i voljan prepustiti proizvodnju uređaja nekome drugome ako će to Samsungu donijeti prednost u odnosu na jeftinije konkurente poput kineske tvrtke Huawei. Izvrsno poznaje inženjerski dio posla i fokusiran je na pojedinosti.

Njegov primarni posao bit će pronaći odgovor na prijetnju jeftinije konkurencije, predvođene Huaweijem i tvrtkama kao što su Oppo.

Samsung je i dalje najveći svjetski proizvođač pametnih telefona. Uspjeli su povećati tržišni udio (više od 20 posto na globalnoj razini, prema analitičkoj kući Gartner), ali konkurencija je sve jača (Huawei drži 17 posto, Apple 10,5 posto, Oppo osam posto), a postoji i strahovanje kako je potražnja za smartfnima dosegnula vrhunac, piše Business Insider.