NOVA ERA

Trener na zapešću i modni dodatak: Huawei predstavio novu seriju satova, donosimo detalje

14.09.2023 u 19:18

Bionic
Reading

'Spajamo tehnologiju s modom kako bismo obogatili svakodnevni život korisnika'. Glavna je to poruka iz Barcelone s događanja 'Strategija nosive opreme i lansiranje novih proizvoda' na kojem je tvrtka Huawei predstavila paket nadolazećih inovativnih i vrhunskih uređaja, među ostalim i novu seriju pametnih satova, dugo iščekivanu četvrtu generaciju - HUAWEI WATCH GT 4 - koji dolazi u različitim veličinama i dizajnu. Djeluje kao svojevrsan 'trener na zapešću' i modni dodatak za bilo kakvu prigodu - bilo da vas čeka poslovni sastanak, večera ili pak teretana - uz hrpu novih pametnih značajki, neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalac

Moda, zdravlje, sport te aktivan i pametan život temelji su nove serije, uz dizajn koji je bliži tradicionalnim izgledu satova pa na prvi pogled teško da ćete odmah primijetiti da je riječ o pametnom uređaju. Osim dizajnerskog dijela, baterija možda izdržati do čak dva tjedna i sat je jednostavan i zabavan za korištenje i istraživanje.

'Nastavljamo biti pioniri inovacija i u dizajnu i u tehnologiji, želimo poticati ljude na aktivan život, brigu o zdravlju te da naši satovi izgledaju jednako dobro kao što i funkcioniraju. Imamo više vizualnih elemenata, pametnih značajki i opcija nego ikada prije, možete pratiti unos kalorija što vas motivira i potiče da budete konzistentni.

Imamo nadogradnje i za profesionalne sportaše i trkače te smo usmjereni na poboljšanje ženskog zdravlja i reproduktivnog sustava. Usto ovaj sat doista odgovara svakom stilu i prilici. Podsjećamo i da su naši nosivi uređaji integrirani s aplikacijama Strava i Komoot', rekao je James Warren iz Huaweija.

Od ulaska u sektor nosivih uređaja prije 10 godina, Huawei je bio pionir u praćenju zdravstvenih parametara sportaša. A potvrda tomu su i brojke - prema informacijama koje je iznio Rico Zhang iz Huaweija, aplikacija Huawei Health danas ima više od 450 milijuna globalnih korisnika. U Europi bilježe preko 13 milijuna aktivnih korisnika pametnih satova, što ih čini drugom tvrtkom u toj kategoriji.

Kako su istaknuli na predstavljanju novih uređaja, odlučili su riješiti izazove u trajanju baterije, preciznosti mjerenja funkcija te udobnosti. I to upravo karakterizira novi HUAWEI WATCH GT 4. Kod većeg modela sata od 46 mm baterija može izdržati čak do 14 dana, a kod manjih modela od 41 mm izdrži do sedam dana.

Ako ga se usporedi s modelom GT3, oba nova modela od 41 i 46 mm imaju 20 posto bolji vijek trajanja i do 20 više elemenata nego prije. No iz Huaweija su naglasili da trajanje baterije, naravno, ovisi o vašoj aktivnosti pa ako se svakodnevno bavite sportom, baterija će kraće trajati.

Također, možete birati između osam različitih boja satova. Nadalje, osim što podržavaju Bluetooth pozive, na satu će vam se prikaziti SMS-ovi, tekstovi s WhatsAppa, Facebook Messengera i ostalih aplikacija koje najčešće koristimo, a usto bilježi vašu aktivnosti u više od 100 različitih sportova, od početničke do napredne razine, a po novom i e-sportove.

Novi sat prilagođen je ženskom zdravlju – Menstrual Cycle Management 3.0 najnoviji je dodatak, kojim se prati temperatura tijekom spavanja, otkucaji srca i ostali faktori kojima se mogu predvidjeti plodni dani ili mjesečnica, a pritom bilježi sve simptome. Iz Huaweija tvrde da njihov novi dodatak 15 posto točniji u predviđanju mjesečnice od klasičnih pametnih satova.

Predstavljena je i tehnologija TruSleep 3.0. – prati cikluse spavanje, duboki i laki san, kvalitetu sna općenito, disanje u snu, što je posebno značajno za korisnike koji imaju problema s, primjerice, apnejom. Na Activity Ringsu pak možete postaviti vlastite ciljeve, bilo da je riječ o vježbanju, kretanju ili stajanju, uz korištenje kružnog prstena koji vam pokazuje koliko ste blizu ili daleko od ciljeva.

Tvrtka radi na nekoliko istraživačkih projekata u osam područja, među njima krvožilni sustav, živčani sustav, sustav kretanja, endokrini sustav, reproduktivni sustav. Bave se, dakle, među ostalim i istraživanjem apneje i srčanih problema. Pritom surađuju sa sveučilištima, znanstvenim institucijama i bolnicama u Nizozemskoj, Švicarskoj, Grčkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sportski ambasadori

A da sat doista funkcionira potvrdili su i Huaweijevi sportski ambasadori: Sir Mo Farah, višestruki osvajač zlatne olimpijske medalje u trčanju te Pamela Reif, globalna fitness i zdravstvena ikona te influencerica. Pamela je rekla da ju je najviše oduševila koliko baterija može trajati, precizno mjerenje brzine otkucaja srca, kao i moderan izgled samog sata.

'Uvidi koje smo moj trenerski tim i ja uspjeli izvući iz ovih satova pokazali su se neprocjenjivima dok sam se natjecao na najvišoj razini. Dok prelazim s profesionalnog trčanja na ležerniji stil života, uzbuđen sam što ću istražiti što život nudi izvan staze noseći satove za svakodnevne aktivnosti i kao modni dodatak. Tu Huawei satovi zaista blistaju. Izgledaju jednako dobro kao što rade', rekao je Sir Mo Farah, koji je, kao i Pamela, najnovije nosive uređaje uključio u svoju rutinu vježbanja.

Osim novog dodatka popularnoj seriji pametnih satova, pod egidom 'Fashion Forward' predstavljeni su i HUAWEI FreeBuds Pro 3 - visokokvalitetne TWS slušalice, elegantne i udobne pametne naočale HUAWEI Eyewear II, vrhunski HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition, prvi zlatni pametni sat, kao i potpuno nove HUAWEI MatePad tablete s PaperMatte nadogradnjama.

HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition prvi je zlatni pametni sat branda koji dolazi sa zlatnim okvirom, zlatnom krunom s 3D trapezoidnim uzorcima izrezbarenim postupkom graviranja dijamantnim rezom, kao i zlatnim PVD titanijskim remenom s podesivom leptir kopčom.

HUAWEI FreeBuds Pro 3 TWS slušalice kombiniraju uravnoteženu estetiku dizajna s vodećom audio tehnologijom u klasi, što će najviše razveseliti malo zahtjevnije korisnike koji vole sofisticirane uređaje. Slušalice donose jednodijelno glatko stakleno kućište izrađeno od nano obrađenog staklenog materijala, zajedno s dvostrukim Ultra-hearing driverom za jasnije visoke tonove te nadograđeni Triple Adaptive EQ za autentičnu kvalitetu zvuka.

Osim toga, na eventu su lansirane potpuno nove pametne naočale - HUAWEI Eyewear II, koje nude uravnoteženu estetiku dizajna s vodećom audio tehnologijom u klasi, kao i HUAWEI PaperMatte tablet koji donosi taktilno i papirnato iskustvo gledanja zaslona.

Cijene:

HUAWEI WATCH GT 4 46 mm : Metal 399 eura, Black Rubber 279 eura, Rainforest Green 299 eura

• HUAWEI WATCH GT 4 41 mm – Gold Milanese 349 eur, White Leather 279 eura, Two Tone metal 399 eura

• HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition – 2999 eura

HUAWEI FreeBuds Pro 3 – 199 eura

• HUAWEI MatePad 11,5-inčni PaperMatte Edition – 499 eur