DRUŠTVENE MREŽE

Suosnivač WhatsAppa opet zagovara brisanje Facebooka

14.03.2019 u 09:50

Bionic
Reading

Suosnivač WhatsAppa Brian Acton ponovno je pozvao ljude da izbrišu svoj Facebook profil tijekom panela održanog na sveučilištu Stanford

Suosnivač jedne od najpopularnijih aplikacija za čavrljanje na svijetu predložio je studentima na sveučilištu u Stanfordu da izbrišu svoje Facebook profile. Brian Acton, drugi glavni čovjek WhatsAppa ove je srijede tijekom panela branio razloge zbog kojih je prodao svoju aplikaciju Marku Zuckerbergu za 19 milijuna dolara, prenosi Buzzfeed News. Na panelu je sudjelovala i bivša inženjerka iz Facebooka Ellora Israni.

Acton je za Facebook rekao sljedeće: 'Mi im dajemo moć i to je najgori dio - mi koristimo njihove usluge i proizvode. Brišite svoj Facebook, ljudi.' Podsjetimo, razočarani programer je svoju kompaniju prodao Facebooku još 2014., no iz nje nije istupio sve do 2017. nakon što je Facebook, citiramo, 'planirao uvesti rekalme u WhatsApp te dozvoliti poslovnim subjektima da direktno komuniciraju sa korisnicima WhatsAppa'.

Sve navedeno dodatno rezonira uzmemo li u obzir da Facebook pod sobom ima Instagram i Messenger, što znači da njegove usluge koristi preko milijardu ljudi. Što se popularnosti tiče, Instagram prošlih par godina bilježi porast, dok Facebook već dulje vrijeme pada.

'Imao sam 50 zaposlenih i morao sam razmišljati o njima i novcu koji bi zaradili prodajom aplikacije' komentirao je Acton te nastavio 'Morao sam razmišljati i o investitorima, kao i činjenici da nisam imao toliko velik utjecaj da bi morao reći ono što mislim.'

Acton je ove komentare iznio u jeku globalnog pada Facebookovih, WhatsAppovih i Instagramovih usluga koje su se desile jučer navečer.

TEHNO SAVJETI

Pet lakih načina na koje otkriti tko vas traži online

Pogledaj galeriju