ŠTO SE DOGAĐA?

Još uvijek vam ne rade Facebook i Instagram? Niste jedini, radi se o najvećem padu društvenih mreža dosad

14.03.2019 u 07:32

Bionic
Reading

Facebook je u četvrtak ujutro i dalje nedostupan brojnim korisnicima u svijetu, nakon što se u srijedu suočio s problemom zbog kojeg se nije moglo ući na tu društvenu mrežu, dok je Instagram u funkciji nakon sličnih problema koji su trajali nekoliko sati, a pogodili su i WhatsApp i Messenger

'Došlo je do pogreške. Radimo na tome da je što prije otklonimo', pojavljuje se u poruci korisnicima koji nešto pokušavaju postaviti na ovu društvenu mrežu. Problem je krenuo jučer oko 17 sati po našem vremenu.

Uzroci ovog navećeg problema Facebooka dosad još uvijek nisu objavljeni, no iz društvene mreže javljaju da se ne radi o hakerskom napadu.

'Svjesni smo da neki ljudi imaju problema s pristupom aplikacijama u vlasništvu Facebooka. Radimo na tome da probleme riješimo što prije', objavila je kompanija.

Downdetector, stranica koja u stvarnom vremenu prati status društvenih mreža diljem svijeta navodi da su problemi i dalje prisutni, a dokazuju to i komentari pod njihovom objavom.

Ovako velikih problema Facebook nije imao još od 2008. godine.

Korisnici javljaju da i danas ne mogu uopće ući na tu društvenu mrežu, da ne mogu stavljati objave ni komentare ni na Facebook niti na Instagram, te da imaju poteškoće i s Messengerom i WhatsAppom.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to u srijedu nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio - New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.

Ako ste propustili:

TEHNO SAVJETI

Pet lakih načina na koje otkriti tko vas traži online

Pogledaj galeriju