IGRAĆE KONZOLE

Evo što bi novi PlayStation 5 mogao ponuditi igračima

20.02.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Popularna konzola iz Sonyja na kraju je svojeg petogodišnjeg ciklusa, što znači da nas uskoro čeka velika nadogradnja.

Premda svi proizvođači igraćih konzola u posljednje vrijeme vole najavljivati novu generaciju hardvera, malo tko je u tome odlučan kao Sony koji će PlayStation 5 predstaviti prije kraja 2020.

Podsjetimo, PlayStation 4 je izašao kasne 2013., sedam godina nakon izlaska PlayStationa 3, koji je izašao sedam godina prije PlayStationa 2. Ako ne vidimo PlayStation 5 prije zimskih blagdana 2020., trenutna generacija bit će najdulja generacija PlayStation konzole do danas.

Da budemo savršeno jasni, odgoda nove generacije ne bi naštetila PlayStationu. S obzirom da konzola trenutno ne jenjava po pitanju popularnosti i izboru igara (Marvel's Spider-Man, God of War, Red Dead Redemption 2), očigledno je da bi Sonyju nadogradnja hardvera više bila pitanje tradicije nego konkretnih hardverskih ograničenja.

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Ovo su apsolutno najbolje igre koje smo zaigrali u 2018.

Pogledaj galeriju

Također valja uzeti u obzir da je Sony prije nekoliko godina izbacio i PlayStation Pro koji je platformi pomogao po pitanju hardvera, diskretno produljivši životni ciklus trenutne generacije hardvera, barem u odnosu na prijašnju.

Izvor: Društvene mreže

Premda je Sony očigledni pobjednik ove sezone rata konzola, kompanija ne planira sjediti na rukama. PlayStation čekaju četiri velike ekskluzive Days Gone, Death Stranding, The Last of Us Part II i konačno - Ghost of Tsushima. Days Gone na tržište dolazi u travnju, no ostale tri igre nemaju datume izlaska, što znači da bi se moglo raditi o višeplatformskim naslovima. Uostalom, Sony je već najavio da ne dolazi na E3 2019., što znači da nemaju ništa novo za predstaviti te da se pripremaju za gore spomenutu sljedeću generaciju hardvera.

Što se konkretnih nadogradnji tiče, svi očekuju da će PlayStation 4 iduće generacije pojačati svoj CPU, što je na praktičnoj razini čak malo važnije od novog grafičkog procesora. Kao što vjerojatno i znate, PlayStation 4 i konkurent Xbox One prebacili su se na x86 arhitekturu, što je razvoj igara učinilo puno jednostavnijim, otvorivši vrata developerima koji su htjeli raditi softver za PC i konzole.

Ako u drugu ruku želi da nove konzole fascinantno detaljnu grafiku tjeraju u 60 sličica u sekundi pri 4K rezoluciji, Sony će morati početi razmišljati o jačim procesorima. Na žalost svih koji bi rado zavirili pod poklopac japanske konzole, hardver PlayStationa 5 je barem sada vrlo tajnovit. Nove informacije o nadolazećoj konzoli počet će stizati tijekom iduće godine, kada bi PS5, prema tradiciji, mogao izaći.