VELIKA PREMIJERA

Samsung je upravo predstavio novi Galaxy S10, i to u tri varijante

20.02.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Samsung je u San Franciscu u sklopu eventa Galaxy Unpacked predstavio novu seriju mobilnih uređaja i pridruženih im spravica

I to smo dočekali – Samsung je službeno predstavio mobilne uređaje za kojima će vapiti svi ljubitelji Androida više klase.

Na pozornici Gradskog auditorija Bill Graham u San Franciscu korejski je proizvođač ponosno počeo s predstavljanjem smartfona iz osvježene Galaxy serije na čelu sa Galaxyjem S10, svojevrsnim odgovorom konkurenciji u Huaweiju i Appleu.

Samsung Galaxy Fold

Na iznenađenje mnogih koji su očekivali vidjeti samo Galaxy S10, Samsung je na početku predstavio svoj prvi preklopni uređaj nove generacije pod imenom Samsung Galaxy Fold. Riječ je o AMOLED preklopnom smartfonu pogonjenom 7 nanometarskim procesorom, 12GB RAM-a, 512 GB interne memorije i opcijom za korištenje vanjske flash memorije.

Galaxy Fold u rasklopljenom modu ima super-impresivni 7,3 inčni ekran.

  • +7
Samsung Galaxy Fold Izvor: Screenshot / Autor: Samsung

Uređaj dolazi u četiri boje: crnoj srebrnoj zelenoj i plavoj. Što se softvera tiče, fold podržava multitasking za tri aplikacije. Preklopni ekran nudi i funkcionalnost u vidu proširenog pogleda na aktivne aplikacije nakon otvaranja. Za kraj, tu je i podrška za YouTube Premium.

Što se baterije tiče, svaka strana uređaja ima jednu odvojenu koje zajedno pružaju dodatne radne sate hibridnom uređaju. Startna cijena Folda bit će paprenih 1980 dolara, a uređaj će biti dostupan od 26. travnja.

  • +2
Samsung Galaxy Fold slike uređaja Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

Samsung Galaxy S10

Nakon predstavljanja Galaxy Folda, u središtu pažnje stigla je nova serija Samsungove mobilne serije S i to u nekoliko verzija prilagođenih različitim cjenovnim razredima.

Nove smartfone karakterizira veliki čisti AMOLED ekran, mali izrez za frontalnu kameru te naravno, Samsungov dizajn koji cijelu stvar pakira u oku ugodno futurističko kućište. Predstavljena su sveukupno tri Galaxyja: 'standardni' S10 (dijagonale ekrana 6,1), veći i skuplji S10+ (dijagonale ekrana 6,4 inča) i malo jeftiniji S10E (dijagonale ekrana 5.8). Svi ekrani imaju reduciranu emisiju plavog svjetla i podršku za HDR, što je super za gledanje multimedije. Samsung je također ugradio ultrazvučni senzor za otisak prsta u sam ekran te tvrdi da se radi o najpreciznijem senzoru ove vrste do sad.

  • +6
Samsung Galaxy S10 slike uređaja Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

Što se memorije tiče, uređaji dolaze sa 512 GB i 1TB ugrađene memorije, proširive sa do 512GB flash karticom. Baterija je 25 posto jača od prošlogodišnje, dok procesor garantira 'besprijekorno gejming iskustvo bez obzira koju igru igrali'.

Uređaj podržava brzo bežično punjenje kao i opciju punjenja drugih uređaja naslanjanjem na S10 te je prvi mobilni uređaj koji će podržavati WiFi 6 standard.

Pored većeg ekrana i moćnijeg hardvera, uređaji se razlikuju po broju objektiva. Plus ima dvije frontalne i tri pozadinske kamere za širok raspon primjena (od širih panorama do makrofotografije), standarni S10 jednu frontalnu i tri pozadinske, dok budžetni S10E ima jednu prednju i 'samo' dvije pozadinske kamere. Sve kamere na Samsungu S10 imaju umjetnom inteligencijom poboljšanu kompoziciju koju će, pretpostavljamo, cijeniti ljudi koji čeznu za najboljim fotografijama, samo ih ne mogu snimiti bez pomoći pravog fotografa. Što se videozapisa tiče, zahvaljujući Adobe Rushu, uređivanje i snimanje videa također će postati puno lakše.

Samsung je za kraj predstavio Samsung Galaxy 5G, smartfon stvoren je za korisnike koji žele izvući maksimum iz nove generacije mobilnog interneta.

  • +5
Samsung Galaxy S10 Izvor: Screenshot / Autor: Samsung

Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e bit će dostupni u Prism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow bojama. 16 Galaxy S10 + će također biti dostupan u dva keramička modela: Ceramic Black i Ceramic White.

Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e bit će dostupni u trgovinama i na internetu od 8. ožujka 2019. na odabranim tržištima. Cijena počinje od 6.999 HRK za Galaxy S10, 7.699 HRK za Galaxy S10+ i 5.799 HRK za Galaxy S10e. Pred-narudžbe za Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e počinju 21. veljače 2019.

Nosivi uređaji

Ruku pod ruku sa Galaxyjima stigle su i nove bežične slušalice koje će, naravno, raditi savršeno sa novim mobilnim uređajima. Samsung Galaxy Buds zaštićene su od prašine i vode, služe kao hands free, a obećavaju 6 sati slušanja glazbe između dva punjenja. Slušalice se mogu puniti putem bežičnog punjenja, uključujući onog dostupnog unutar Galaxyja S10. Galaxy Buds će biti dostupne od 8. ožujka.

Galaxy Watch Active napravljen je od laganog aluminija te je otporan na vodu - što znači da ga možete nositi kada plivate. Sat podržava velik broj lica, kao i hrpu fitnes aplikacija.

Ako vam ne treba sat, Galaxy Fit je fitnes narukvica teška 37 grama koja na jednom punjenju radi čak šest dana.

  • +2
Samsung Wearables slike uređaja Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung