pametni(ji) uređaji

Samsung i Google se dodatno udružili kako bi riješili problem koji nas sve muči

13.10.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Dva tehnološka diva, Samsung i Google, proširili su suradnju te najavili da će uskoro povezivanje uređaja između različitih proizvođača ili platformi biti dodatno olakšano. Pojednostavljeno, pametni uređaji trebali bi postati ‘još pametniji’

Samsung i Google najavili su da će Samsungov standard i protokol Matter, koji je dosad omogućavao povezivanje isključivo među Samsungovim proizvodima, biti dodatno prošireno.

Tijekom svoje godišnje konferencije za razvojne programere, Samsung je priznao da upravljanje pametnim kućnim uređajima iz dva različita ekosustava može dovesti do ozbiljnih frustracija. Bilo da je u pitanju nekompatibilnost sustava ili potreba za promjenom aplikacija kako biste kontrolirali koji god uređaj želite, jednostavno mora postojati bolji način da se to riješi. To bi trebalo biti riješeno proširenim partnerstvom između Samsunga i Googlea, a što bi u konačnici trebalo dovesti do jednostavnosti korištenja za sve korisnike.

Samsung i Google će graditi na višeadministratorskim mogućnostima standarda Matter. Laički rečeno, to jednostavno znači da će korisnici moći lako i brzo pronaći uređaje koji podržavaju Matter, a zatim ih kontrolirati putem SmartThingsa ili Google Homea na Androidu.

Kada korisnici uđu u aplikaciju SmartThings, bit će obaviješteni o Matter uređajima koji su postavljeni s Google Homeom te će im se dati izbor za jednostavno uključivanje tih uređaja u SmartThings i obrnuto. Bilo da korisnici žele upravljati svojim pametnim domom putem svoje aplikacije SmartThings ili Google Nest Huba, uređaji će uvijek biti tu. Korisnici neće morati ručno dodavati svaki od uređaja jedan po jedan ili brinuti o tome na kojem je ekosustavu pojedini uređaj prvi postavljen.

“Kao najveći programer za Android, Samsung cijeni svoje snažno partnerstvo s Googleom. Pružanje korisnicima veće fleksibilnosti putem ove nove multi-administratorske značajke prirodan je napredak u našoj evoluciji kao partnera, što nam omogućuje bolju podršku ogromnoj postojećoj i potencijalnoj bazi korisnika sa Samsungovim i Googleovim proizvodima,” rekao je Jaeyeon Jung, korporativni potpredsjednik i Voditelj SmartThings, Mobile eXperience Business u Samsung Electronics. “I SmartThings i Google predani su izboru korisnika i daju potrošačima moć upravljanja vlastitim uređajima. Ova suradnja unapređuje tu predanost poboljšavajući korisničko iskustvo i promičući transparentnost između ekosustava.”

Samsungova i Googleova značajka Matter bit će nadograđena u nadolazećim tjednima.

  • +4
Samsung Galaxy Watch 5 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina