nadogradnja servisa

Google najavio promjene, pogledajte što stiže na Chat

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 12.10.2022 11:16
  • Objavljeno 12.10.2022 u 10:09
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Maor Winetrob / Alamy

Internetski div Google stalno radi na razvoju i poboljšanju svojih usluga i servisa, a najavio je neke novosti u aplikaciji za razgovore te cijelom okruženju Workspacea u sklopu Gmaila

Google je ovog tjedna na događanju Google Cloud Next najavio nekoliko noviteta u svojim uslugama.

Poboljšali su sustav razmjena poruka te će on uskoro dobiti mogućnost ‘niza poruka’, tzv. threadove, a najavio je da će korisnicima biti omogućeno stvaranje prilagođenih emotikona.

Google također uvodi prostore (Spaces) ‘samo za emitiranje’ početkom sljedeće godine, a bit će optimizirani kako bi korisnicima koji odjednom žele poslati poruku za više primatelja to bilo još lakše.

Google Meet i Chat također će početkom sljedeće godine dobiti vlastite API-je te omogućiti drugim aplikacijama stvaranje i pokretanje sastanaka u Meetu, kao i pokretanje poruka u Chatu. Aplikacija za upravljanje zadacima Asana i softver za zaposlenike LumApps prvi će dodati ove značajke.

Google Chat također je najnovija aplikacija Google Workspace koja dodaje dodatne mogućnosti za sprečavanje gubitka podataka. Sigurnosna značajka već je dostupna za Gmail, Disk, Dokumente, Tablice i Prezentacije, navodi The Verge.