automatski transkript

Koristite li Google Meet? Zbog ovog noviteta biste mogli početi

11.10.2022 u 14:47

Bionic
Reading

Iako je pandemija koronavirusa popustila, mnoge kompanije sa svojim zaposlenicima ili poslovnim partnerima još uvijek održavaju online sastanke, a Googleov alat za ovu namjenu, Meet, upravo je postao još bolji

Neki od postojećih alata ove namjene, poput Microsoftovog Teamsa, opciju transkripta sastanka imaju već neko vrijeme, a sada ju je odlučio implementirati i internetski div Google.

Koristite li za sastanke Google Meet, ako ste željeli imati transkript sastanka kojem ste prisustvovali, morali ste koristiti neke od aplikacija trećih strana, no to više neće biti slučaj.

Google je danas objavio da uvodi automatske transkripcije sastanaka u svoju uslugu videokonferencija Meet. Nova je mogućnost sada dostupna za sastanke na engleskom jeziku, a podrška za francuski, njemački, španjolski i portugalski stiže 2023. godine. Kad će za ostale jezike, pa tako i za hrvatski, nije nam poznato.

Ako ćete koristiti ovu opciju, znajte da će automatski transkript pojedinog sastanka biti prebačen na vaš račun na Googleovim Dokumentima.

Osim transkripata, Google je također danas objavio da Meetov prateći način rada sada radi na mobilnim uređajima te da korisnici s kamerama Huddlyja i Logitecha koje pokreće AI sada mogu koristiti prilagodljivo kadriranje tako da je govornik uvijek lijepo postavljen unutar okvira.

Google Chat također dobiva nekoliko novih mogućnosti, poput prilagođenih emojija, prostora za jednosmjerno emitiranje za dijeljenje informacija cijelom timu, javlja TechCrunch.

  • +6
Noviteti u Googleovoj obitelji Pixel Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google