INTERNETSKI PREGLEDNICI

Pogledajte kako Firefox namjerava nadmašiti Chrome

26.05.2019 u 10:49

Bionic
Reading

Nova verzija poznatog preglednika donosi nekoliko sigurnosnih značajki koje će oduševiti zagovornike online privatnosti

Ako ste korisnik Mozillinog preglednika, vjerojatno ste dobro upoznati sa njegovom brzinom koja rijetko dostiže onu Chromea. Na sreću, Mozilla je nedavno najavila veliko povećanje brzine koje stiže s najnovijom verzijom Firefoxa. Konkretno, Amazon, Google i Instagram trebali bi se učitavati 40 do 80 posto brže, dok se modul za automatsko ispunjavanje neće učitati osim ako na stranici doslovno ne postoji formular.

CYBER SIGURNOST

Isprobajte ove trikove za bolje surfanje na Mozilli Firefox

Pogledaj galeriju

Pored spomenutih promjena, Mozilla također gasi neaktivne kartice ako vaše računalo ima manje od 400 Mb dostupne memorije. Također se šuška i o bržem učitavanju za sve korisnike koji na računalu imaju instaliranu tonu dodataka, što znači da preglednik preskače hpru nepotrebnog posla nakon inicijalnog pokretanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mozilla

Premda će ovi dodaci uistinu poboljšati Firefoxove izglede pri konkuriranju Cromeu, Mozilla ima još jedan as u rukavu, a to su poboljšane kontrole za privatnost i zaštitu pri surfanju. Primjerice, preglednik će vam sam od sebe, ako to želite, blokirati skripte za rudarenje kriptovaluta, ako netko odluči vaše računalo (bez vaše dozvole) koristiti za zaradu. Svi ovi dodaci i poboljšanja bit će dostupni u novoj inačici Firefox 67, prenosi The Verge.