MELEM ZA OČI

I Google kalendar će 'zamračiti', evo kako do nove opcije

23.05.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Dvije popularne aplikacije iz Googlea dobile su dugo iščekivanu tamniju paletu, pružajući iste značajke uz dramatično umanjen napor za oči

Google kalendar i Google Keep napokon su dobili elegantni mračni skin na Androidu, pruživši svojim korisnicima mogućnost uštede baterije ili priliku za biranje tamnije estetike uz manje opterećenje očiju pri gledanju uređaja u mraku. Google kalendar tako će podržavati tamniju kolor šemu na svim uređajima s Android Nougatom ili novijim OS-om, dok će Keep imati zatamnjeni mod na Lollopopu ili bilo kojoj kasnijoj iteraciji Androida.

Tamni mod rada Google Keepa može se upaliti u njegovim postavkama, dok ćete za Google kalendar morati otići u podizbornik Theme u postavkama. Apple korisnici će se za svoj noćni mod rada morati strpiti.

Android Q

Ove nadogradnje dolaze u sklopu atraktivnog noćnog moda rada koji dolazi na Android Q pod imenom Dark Theme. Kada je Google, podsjetimo, najavio ovaj mod rada, naglasio je da će ga sve njegove aplikacije podržavati, što je potvrdio izdavanjem novih verzija Kalendara i Keepa. Obje aplikacije će se automatski prebaciti u noćni mod nakon što to učinite u glavom izborniku sustava ili kada baterija na Androidu padne ispod određenog postotka.

Kada stiže?

Nadogradnje za obje aplikacije stići će na sve Androide tijekom iduća dva tjedna. Kalendarova isporuka krenula je 16. svibnja, dok je Keep noćni mod počeko isporučivati 20. svibnja.

TEHNO SAVJETI

Kako na brzinu osloboditi memoriju u računalu s Windows 10? Evo nekoliko savjeta

Pogledaj galeriju