PS5 I XBOX SERIES X

Ove velike igre obilježit će dolazak konzola nove generacije

28.05.2020 u 07:41

Bionic
Reading

Od novog Assassin's Creeda do najnovijeg Maddena - ovo su prve igre koje ćemo zaigrati na PlayStationu 5 i Xboxu Series X

Sonyjev PlayStation 5 i Microsoftov Xbox Series X na tržište dolaze krajem ove godine, no nitko nema pojma koje će se igre na njima uopće igrati. Prema dosadašnjim informacijama, lista nije baš prevelika, no vjerujemo da postoji izvjesna šansa da ćete pronaći nešto za sebe.

Halo Infinite

Izvor: Društvene mreže

Franšiza Halo Microsoftu je 2001. omogućila da Xbox učini konzolom koju se pamti. 19 godina kasnije pred sobom imamo Halo Infinite, ekskluzivu za Xbox Series X u kojoj opet preuzimate ulogu futurističkog super vojnika Master Chiefa. U novom nastavku naš junak istražuje novi Halo prsten, a pomaže mu umjetna inteligencija Cortana. Novi Halo predstavlja svojevrsni reset franšize koji će sigurno povećati inicijalni broj prodanih Xboxa X.

Assassin's Creed Valhalla

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Sljedeći nastavak ikoničkog serijala videoigara odlazi u eru Vikinga te se bavi eskapadama vikinškog pljačkaša iz osmog stoljeća koji u Engleskoj, stjecajem okolnosti, samo želi nešto opljačkati i onda se tamo utaboriti (bez da, naravno, ozlijedi žene i djecu). Lokalna vlastela se tome, naravno, protivi i tu je dio u kojem ih vi odlučite potamaniti u dobro isprobanoj kombinaciji parkoura, borbe i šuljanja. Assassin's Creed Valhalla doći će, za razliku od novog Haloa, na obje konzole nove generacije.

Što se drugih platformi tiče, ne brinite - politički korektni Vikinzi dolaze i na Xbox One, PlayStation 4, PC i Google Stadiju.

Fortnite

Super popularni Fortnite stiže na PS5 i Xbox Series X te će 'u cijelosti iskoristiti' povećanu konjsku snagu novih konzola. Prevedeno na ne-marketinški žargon, to znači da ćemo s novim konzolama vjerojatno dobiti i poboljšanu grafiku. Premda će vaš PlayStation 5 i/ili Xbox Series X možda imati ljepšu grafiku u Forntniteu, tranzicija među konzolama i platformama bit će sveobuhvatna, što znači da će igra za više igrača raditi kao i do sad - bez greške.

Sve sportske igre iz Electronic Artsa (uključujući i Fifu)

Kao što to obično biva sa dolaskom nove godine, EA nastavlja izbacivati svoje popularne sportske igre. Dolaskom konzola nove generacije te igre imaju potencijal izgledati još ljepše nego do sad, čemu ćemo svjedočiti kada ih zaigramo na novom PlayStationu ili Xboxu. Prva službena igra iz EA-ove radionice koja će stići na te konzole je novi Madden NFL 21, no sigurni smo da ćemo u jednom trenu sa zadovoljstvom igrati i nama bliži nogomet. Novi Madden na PS5 i Xbox dolazi paralelno s dolaskom konzola.

Ovogodišnji Call of Duty

Call of Duty, kao EA-ove sportske franšize, izbacuje po jedan nastavak godišnje. Tim rečeno, vrlo je izvjesno da ćemo krajem godine susresti i najnoviji CoD, najnoviju uzdanicu serijala koji traje više od deset godina. Kao i u slučaju sportskih eskapada iz EA, Activisionova pucačka igra skoro će sigurno pronaći dom na novim inačicama PlayStationa i Xboxa.

Dirt 5

Izvor: Društvene mreže / Autor: Codemasters

Codemastersova auto-utrka nove generacije, Dirt 5, bit će 'ona igra s autima' za nove generacije konzola. Auto simulacije su, podsjećamo, vrlo podložne vizualnom ultra realizmu, čemu svjedoče Forza i Gran Turismo. S obzirom da Polyphony još nije najavio Gran Turismo za PS5, Dirt 5 će vjerojatno zauzeti njegovo mjesto. Ista priča vrijedi i za Xbox Series X gdje će poboljšane hardverske moći platforme inače impresivnu igru podići na potpuno novu razinu.

U slučaju da za njega niste čuli, Dirt 5 je posljednji nastavak serijala usko vezanog uz reli utrke. Premda postoje pripadnici serijala koji se ne bave automobilima, ova će biti sto postotno posvećena reliju.