ČUDESNO

Ovako nastaje svemir u No Man's Skyju

Bionic
Reading

Saznajte kako zapravo funkcionira prekrasno bizarni svemir nadolazeće videoigre No Man's Sky

Kreativni stručnjaci iz Hello Gamesa u nedavnoj su demonstraciji prikazali na koji način nastaje svemir u njihovoj nadolazećoj svemirskoj operi No Man's Sky. Kako biste otprilike dobili ideju s kakvim svemirom imate posla, recimo da zahvaljujući proceduralno generiranom univerzumu istraživanje igre oduzima puno vremena. Zapanjujuće puno vremena. Pet milijardi godina, točnije.

Razlog ovome leži u načinu na koji autori generiraju svemir igre. Za razliku od pažljivog dizajna razina ili konstrukcije neke vrste linearne fabule, Hello Games za stvaranje svoje igre koristi matematiku. Pomoću nje sve u igri iza sebe ima određenu formulu koja, ovisno o tome što ubacite u nju, izbacuje različite rezultate. Ali uvijek, baš uvijek (citiramo) sve radi prema predvidljivoj šabloni. Ovo nipošto ne znači da će planete u igri izgledati isto, već da će igrač doista moći proputovati svemirom koji je, recimo to tako, jedinstven.

Razlog ovome je, kao što ste vjerojatno zaključili, matematika. Bez da se pretjerano pravimo pametnima, predlažemo da pogledate izvorni Gameinformerov intervju i demo te se iz prve ruke uvjerite u to koliko će No Man's Sky zapravo biti super. Ako, jasno, spadate među gejmere koji vole SF istraživanje

Kako nastaje svemir u No Man's Sky

Ukratko, ako odlučite isprobati No Man's Sky, pripremite se za gotovo nepostojeće vrijeme učitavanja, instalaciju koja praktički ne zauzima ništa i svjetove koje igra stvara dok je igrate. Ne znamo za vas, ali ova premisa podsjeća nas na dobre stare Eliteove naslove. Samo puno, puno ljepše. Jedva čekamo!

izvor: Sciencealert/Gameinformer